NOVI ŽUPNIK

ŽUPA MURSKO SREDIŠĆE Prva misa novog župnika vlč. Marijana Horvata

Vlč. Marijan Horvat do sada je službovao u Župi Legrad

– Na promociji novog župnika bilo je tridesetak župljana, premda je dolazak bio najavljen. Znano je kako su župljani za župnika željeli aktualnog svetomartinskog ili selnčkog župnika, ali to je bio sanak pusti. Od novog župnika očekuju da u mnogo čemu bude drugačiji od prethodnika, posebice da se ne navezuje na političare.

Danas, u utorak 20. kolovoza 2019. godine Župa Mursko Središće dobila je i službeno ili djelatno novog župnika u osobi velečasnog Marijana Horvata, koji je prvi puta kao središćanski župnik služio jutarnju svetu misu. Ne služi Središćancima na čast što je na misi bilo tridesetak vjernika.

Na sve njih novi župnik je ostavio dobar dojam. Vjernici s kojima smo razgovarali od novog župnika očekuju da u mnogo čemu bude drugačiji od dosadašnjeg i da posebice radi na okupljanju mladeži uz crkvu i na svetim misama. 

Podsjećamo, velečasni Marijan Horvat do sada je službovao u Župi Legrad i drage volje je na poticaj varaždinskog biskupa monsinjora Josipa Mrzljaka privatio službovanje u Župi Mursko Središće iz kojeg je nakon 11 godišnjeg službovanja otišao velečasni Tomislav Antekolović, koji se sada nalazi u Domu za svećenike u miru u Varaždinu.

U minulih tridestak godina iz Župe Mursko Središće otišli su svećenici-župnici Mijo Majdak, Ivan Novak, Kristijan Piskač, Mario Kopjar i sada Tomislav Antekolović. Novi i mladi župnik nasljeđuje dobro uređenu infrastrukturu, relativno solidan broj vjernika, premalo mladeži i djece na svetim misama i obvezu ili želju većine uglavnom starijih i redovnijih na misama vjernika da više od prethodnika bude među običnim i iskrenim vjernicima.

Autor ovih redaka župniku vlč. Marijanu Horvatu želi radosti u vođenju župe, moli za razumijevanje za javnu riječ i želi dobro zdravlje i svako dobro!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije