'FINO I SLASNO BEZ GLUTENA'

STARINSKA JELA Udruga oboljelih od celijakije u Sv. Martinu na Muri predstavila prehranu bez glutena

Pripremili su starinska jela od od kukuruznog i heljdinog brašna poput digane zlevke, pogače s tikvama i makom, medenjaka, heljdinog kruha...

U Svetom Martinu na Muri, uz povorku starinskih zanata, na Danima turizma je 11. kolovoza Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske provodila program pod nazivom ‘Fino i slasno bez glutena’.

Predstavili su starinska jela pripremljena bez glutena od kukuruznog i heljdinog brašna kakva su jeli naši stari (zdigane zlevke, pogače s tikvama i makom, medenjake, heljdin kruh, salatu od heljde i prosa…). Svi prisutni sudionici i posjetitelji mogli su probati sve pripremljeno te se upoznati s prehranom bez glutena koja je jedini lijek za oboljele od celijakije.

Pripremili su i edukativne materijale i brošure o celijakiji za sve zainteresirane.
Provođenjem programa i projekata, članovi Udruge oboljelih od celijakije, šire svijest o važnosti striktne bezglutenske prehrane za oboljele.

Program ‘Fino i slasno bez glutena’ sufinancirala je Općina Sveti Martin na Muri. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije