Seoske igre u Malom Mihaljevcu

Seoske igre u Malom Mihaljevcu

Mještani Malog Mihaljevca drugu godinu zaredom organiziraju druženje i zabavne igre za sve mještane sela. Selo omeđeno sa sve strane šumom nije imalo problema privući mještane na igru i druženje, jer lijepo vrijeme kroz vikend je bilo kao stvoreno za zabavu.

Maraton, odbojka, nogomet, tenis, alka, skakanje u vreći, trčanje u vreći, bacanje kugle, utrka na 100 metara, skok u dalj, povlačenje užeta, ružđenje kukuruza, nošenje jajeta, bacanje jajeta, hodanje na štulama, bacanje potkove, boćanje, kartanje bele, alke – samo su neke od discipline igara u kojima su se mogli iskušati mještani sela.

Zajedničkim dogovorom Mjesni odbor, Nogometni klub, vatrogasci, udruga mladih i udruga žena organizirali su svečanost povodom njihovog dana, Dana Malog Mihaljevca. Nisu bili bitni pobjednici već druženje i zabava koja nije izostala. Ako se nije učestvovalo, iz gledališta se također moglo jako dobro uživati i nasmijati.

Famozna nadstrešnica kod Nogometnog kluba  koja često puni stranice foruma ovaj put je odlično poslužila kao mjesto za odmor, dobru porciju graha koji se dijelio besplatno i da se čuje pokoji ”trač”. Nije se mogla čuti zamjerka za ništa navedeno, sve potpuno savršeno baš kako su zamišljali organizatori.

Glavnu riječ na igrama je imao predsjednik Mjesnog odbora Damir Novak, što u kuhinji i nije bilo baš tako gdje svoju kuhaču iz ruke nije puštao glavni kuhar Valentino Mikulajdok nije ”nahranio” sve prisutne.

Djeca su svoje mjesto našla u svojim igrama, dok su roditelji uživali u hladovini uz dobro jelo i piće. Najinteresantnije je za djecu vjerojatno bio ”veliki pješčanik” na odbojkaškom terenu gdje se djeca nisu odvajala niti sekunde što i ne čudi jer je cijelo popodne bila hladovina.

Kao pravi ”Mihalovčar” igrama je prisustvovao i župan Međimurske županije, Ivan Perhoč. On je spadao u “srednji kraj”, ali nije učestvovao jer je on igrač s klupe te ako bude zatrebalo on “uskače”. Bez obzira na disciplinu, on je igrač koji može zamijeniti svakoga jer mu ostalo još od mlađih dana sjećanje na igre koje su se organizirale pod nazivom ”Seoska olimpijada”.

Nažalost srednjem kraju nije trebala pomoć s klupe, jer su osvojili pokal ”Zlatna smoliga” koji se svake godine dijeli kao nagrada najboljoj ekipi. Nakon završenih igara uslijedila je veselica ispod nadstrešnice do ranih jutarnjih sati. (Damir Perhoč)
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije