Radovi počinju iduće godine

STARA ŠKOLA U NOVOM RUHU Kotoriba dobiva Turističko-informativni centar

Sanacija i rekonstrukcija zgrade bit će jedan od primarnih zadataka Općine u godini koja dolazi.

Nakon sjednice Vlade RH u Čakovcu 25. srpnja, dodijeljeno je 33 ugovora, sporazuma i odluka s različitim adresama. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković korisnicima je dodijelila 14 ugovora iz mjera 4, 6 i 7 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020, čija vrijednost premašuje 21 milijun kuna.

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec je ispred Općine Kotoriba primio Ugovor za rekonstrukciju zgrade stare škole u Kotoribi u kulturni i turističko-informativni centar iz Mjere 7.4.1. koji je u tom području bio jedini s područja Međimurske županije.

Vidno zadovoljan, a jedno od zadovoljstva je bilo i rješavanje rugla stare školske zgrade koja nije u funkciji već deset godina, načelnik Grgec je rekao kako je riječ u iznosu od 7 milijuna kuna.

Tim će novcem, nakon raspisivanja potrebnih natječaja, doći do potpune rekonstrukcije spomenute zgrade. Dodao je kako je bilo krajnje vrijeme da devastirano zdanje dobije svoju namjenu jer Međimurska županija, u čijem je vlasništvu bila prvotno, nije imala konkretno rješenje za tu zgradu koju im je kasnije prepustila u vlasništvo jer su Kotoripčani imali jasnu viziju u što bi mogli pretvoriti zgradu da ostane u izvornom obliku kao spomenik generacijama i generacijama učenika koji su ovdje završavali osmoškolsko obrazovanje.

– Kako bi je sačuvali za buduće naraštaje i kako bi joj udahnuli nove sadržaje odmah nakon što je zgrada postala općinska kandidirali smo je za projekt iz programa Ruralnog razvoja RH – ističe Grgec.

– Imamo ideju da zgradu pretvorimo u turističko-informativni centar sa konferencijskim dvoranama, a ovdje bi mjesto našla Etno zbirka Stari farof koja naprosto zjapi za novim, dodatnim prostorima – istaknuo je.

Dodao je kako su u Općini bili svjesni kako zgradi mogu udahnuti novi život samo novcem iz EU.

Sanacija i rekonstrukcija zgrade bit će jedan od primarnih zadataka Općine u godini koja dolazi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije