VATROGASNA OBITELJ KODBA

ZA HUMANOST NIKAD KASNO I mama Danijela krenula stopama djece i supruga

Svojevremeno smo pisali o obitelji Kodba iz Krištanovca. 43-godišnji tata Mario i njegova djeca Sebastian i Paula su članovi DVD-a Krištanovec, no to nije sve...

Prvi se u DVD prije tri godine učlanio, danas 10-godišnji, Sebastian. Godinu potom i godinu dana mlađa sestra Paula. Oboje su odlični učenici PŠ Krištanovec iz sastava I. OŠ Čakovec.

>> SIMPATIČNA VATROGASNA PRIČA Mario pošao stopama svoje djece

Sebastian kaže kako je slijedio put svojih prijatelja i da se odmah po dolasku na prvi vatrogasni trening zaljubio u ono što rade njegovi vršnjaci, a ljubav se je rasplamsala kada je dobio prvu odoru i prvi natjecateljski zadatak, kada su osvojene prve medalje i pehari. Paula mu je bila vrijedna sljedbenica, a u svemu tome su ih, pogotovo na natjecanjima, pratili mama Danijela i tata Mario.

Stopama svoje djece ubrzo je krenuo i tata Mario, a ulazak u DVD potkrijepio je riječima: – Njihovo oduševljenje i postignuti rezultati nisu mi dali da ostanem samo njihov osobni vozač već sam želio pomoći DVD-u koje je mojoj djeci udahnula dašak humanosti – priča danas tata Mario.

On se je prije godinu dana učlanio u DVD, a na radost svoje djece i čelnog čovjeka Srećka Mrazovića, koji je u njemu prepoznao člana željnog  pomoći, a što je još važnije, željnog napredovanja u vatrogastvu. Mario je u godinu dana postao ispitani vatrogasac, završio je edukaciju za voditelja najmlađih vatrogasca, a polaznik je svih edukacija u cilju stručnog usavršavanja. Jednom riječju, u obitelji Kodba danas se puno priča o vatrogastvu u čemu prednjači tata Mario koji žali što je tek s ovim godinama ušao u svijet humanosti.

Ove godine DVD-o je iz redova Kodbovih dobilo još jednu prinovu u Danijeli Kodba (46), supruzi i majci spomenutih članova. I ona je svoj prvi nastup u odori DVD-a Krištanovec u kategoriji žene ‘A’ imala krajem lipnja u Kuršancu, a na razni VZG Čakovca, početkom ovog  mjeseca u Sivici na razini VZMŽ.

– Mislim da sam tim nastupom probila led – kaže Danijela koja je odluku o stupanju u natjecateljku ekipu donijela razumno.

Mama Danijela, koja je do sada iz prikrajaka promatrala svoje vatrogasce iz obitelji, držala ih pod kontrolom i pohranjivala njihova odličja, sada je postala ravnopravna s nestrpljenjem čekajući svoju prvu medalju, pehar. Bit će i toga, a do tog vremena samo ponos na članstvo i spremnost, ne daj Bože, da pomogne kada će nekome trebati spašavati živote i imovinu.- I onako sam bila s njima na svakom vatrogasnom  natjecanju.

Dopao mi se dječji natjecateljski entuzijazam pa nisam ni trenutka dvojila kada su mi u DVD-u Krištanovec ponudili da postanem dio njihove ženske natjecateljke ekipe – ‘pravda’ svoj ulazak u DVD i ekipu Danijela. Dodaje kako joj u tim godinama i nije bilo lako svladavati vježbe, trenirati kako bi na natjecanje došle što spremnije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije