PREDRAGA NIKADA NEĆE ZABORAVITI

SJEĆANJE NA BRANITELJA Pohodili mjesto pogibije Predraga Jurčeca iz Donje Dubrave

Predrag Jurčec-Pedo, preminuo je 10. srpnja 1991. kao 20. godišnjak u vukovarskoj bolnici nakon što dan ranije u Principovcu tijekom naleta neprijateljskog aviona bio teško ranjen. Kao pripadnik 1. gardijske brigade 'Tigrovi', Jurčec je branio Hrvatsku na prvim linijama i time sudjelovao u obrani prvotnih naleta agresora na našu zemlju. Bio je prvi Međimurec koji je položio svoj mladi život na Oltar domovine

Članovi mjesnog UDVDR-a Donja Dubrava svake godine na godišnjicu smrti Predraga Jurčeca pohode njegov grob. Ove godine godišnjicu njegove smrti obilježili su na mjestu njegove pogibije u nedjelju, 7. srpnja na uzvišenju Principovac pokraj Iloka. Tu su položili vijence i zapalili svijeće s porukom kako Pedu nikada neće i ne smiju zaboraviti. 

Na obilježavanju obljetnice nazočna je bila obitelj Predraga Jurčeca, časnici 1. gardijske brigade ‘Tigrovi’, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga Grada Iloka, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, gradonačelnica Grada IlokaMarina Budimir te predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prigodom je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH-Podružnica Međimurske županije dodijelila je Zahvalnicu za pomoć u realizaciji postavljanja spomenika Predragu Jurčecu prošle godine na Principovcu. Marijan Varga je tom prigodom uputio zahvalu i županu Međimurske županije Matiji Posavcu jer je Međimurska županija glavni pokrovitelj ovog obilježavanja uz Općinu Donja Dubrava.

Svemu tome je prethodio trodnevna plovidba duga 350 kilometara Dravom i Dunavom. Na plovidbi je u tri čamca bilo 20 ‘spustaša’.

– Ovo je druga godina zaredom da godišnjicu pogibije našeg prijatelja i suborca obilježavamo u Iloku. Minule smo godine uz pomoć Međimurske županije, Općine Donja Dubrava i grada Iloka na mjestu njegove pogibije postavili spomen obilježje. Nadam de da će plov do mjesta Predragove pogibije postati tradicionalan – riječi su Nevena Lisjaka, predsjednik mjesnog Ogranka UDVDR-a.

– Ovo je druga godina zaredom da godišnjicu pogibije našeg prijatelja i suborca obilježavamo u Iloku. Minule smo godine uz pomoć Međimurske županije, Općine Donja Dubrava i Grada Iloka na mjestu njegove pogibije postavili spomen obilježje.

Nadam se da će plov do mjesta Predragove pogibije postati tradicionalan – riječi su Nevena Lisjaka, predsjednika mjesnog Ogranka UDVDR-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije