nadzor polja

FOTO Stop krađama po poljima: Međimurska policija će dronom hvatati lopove

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije, danas (3. srpnja 2019.) u jutarnjim satima na poljoprivrednim parcelama u okolici Belice, zainteresiranim predstavnicima medija prezentirali su nadzor terena bespilotnom letjelicom, tzv. “dronom”.

U akciju su bili uključeni  interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom “drona” nadzirali poljoprivredne površine. Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

– Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.

Svakako, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju – kažu u međimurskoj policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije