SPAŠEN JASTREB

ISPAO IZ GNIJEZDA Mladog jastreba u Čakovcu spasili stanari, u pomoć priskočio i sokolar

Mladi jastreb ispao je iz gnijezda s visine četvrtog kata. Naišli su stanari i spasili ga

Nedavno smo pisali o obitelji mladih ježića koje je udomila jedna obitelj u Pribislavcu, a ovih dana stiže vijest o spašenoj životinji u Čakovcu.

>> FOTO Mama ježica i pet bodljikavih beba postali kućni ljubimci obitelji Rakić iz Pribislavca

– U ponedjeljak smo pred ulazom u zgradu našli malog jastreba koji je ispao iz gnijezda koje imaju na visini četvrtog kata zgrade u Ulici Ivana pl. Zajca u Čakovcu. Probali smo ga baciti da odleti, ali još ne zna letjeti – rekla nam je Maša Hrustek Sobočan, inače ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec.

Nisu znali što napraviti pa su mišljenje potražili kod sokolara Zlatka Habuša.

– Rekao nam je da ga uzmemo kući, a on je ujutro došao po njega. On će ga dohraniti dok ne poleti, a onda će ga vratiti i pustiti – rekla je Maša i dodala da to nije bio kraj priče o mladom jastrebu.

Naime, danas popodne iz gnijezda je pao još jedan mladi jastreb.

– On je malo veći i uspio je poletjeti na krović od trafostanice. Inače, već ih godinu dana viđamo u kvartu, očito su se tu nastanili – govori nam Maša koja je u stručnoj literaturi odlučila naučiti nešto o jastrebima pa nam je tako dodala da nije neobično da se nastanjuju u gradskim područjima i love miševe i voluharice. Radi se o vjetruši iz porodice sokola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije