VW Transporter

LIMENI LJEPOTAN Međimurski vatrogasci dobili novo vatrogasno kombi vozilo za prijevoz putnika

Ključeve je Mariu Medvedu uručio ministar Tomislav Tolušić. Novo vozilo će moći koristiti sva međimurska vatrogasna društva.

U četvrtak, 13. lipnja su predstavnici Vatrogasne zajednice Međimurske županije  preuzeli novo vatrogasno kombi vozilo za prijevoz putnika marke VW Transporter.

Vozilo su preuzeli temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini.

Ugovor je u ime VZ Međimurske županije potpisao njen predsjednik Mario Medved koji je kazao kako će vozilo moći koristiti vatrogasna društva s područja naše zajednice. U ime Ministarstva poljoprivrede ključeve je uručio ministar Tomislav Tolušić.

Podsjetimo, da je temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, Ministarstvo poljoprivrede nabavilo 74 vozila te financiralo osposobljavanje 6000 vatrogasaca. U završnoj fazi je nabava 2200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce.

Tijekom 2019. godine planirana je izrada novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te se razmatra sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice u ukupnom iznosu od 160 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije