EKOLOGIJA

SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA Više od 30 volontera sudjelovalo u akciji čišćenja obale Trnave

- Iznimno je važno skrenuti pažnju građanima na nesavjesno odlaganje otpada na lokacijama koje sami građani koriste za slobodno vrijeme, odnosno najčešće za šetnje te boravak u prirodi - kažu organizatori.

U srijedu, 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša, održana je volonterska akcija čišćenja obale Trnave od željezničke stanice Buzovec u smjeru glavnog željezničkog kolodvora Čakovec u organizaciji Zaštitarsko – ekološke organizacije Nobilis u sklopu projekta ‘Od izvora do mora’ čiji je nositelj Coca – Cola HBC Hrvatska d.o.o., a partneri su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo turizma, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatske vode, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Savez izviđača Hrvatske, Institut ‘Ruđer Bošković’ te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

– Na pokretanje volonterske akcije čišćenja nesavjesno odloženog otpada u sklopu projekta ‘Od izvora do mora’ odlučili smo se kako bismo obilježili Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja te na taj način ukazali na potrebu zaštite našeg okoliša, posebice na zaštitu vodnih bogatstava od prekomjernog zagađenja različitim ambalažnim otpadom, a u najvećoj mjeri se to odnosi na onečišćenje jednokratnim plastičnim predmetima – kažu organizatori.

S obzirom da je rijeka Trnava jedina rijeka u Međimurskoj županiji koja cijelim svojim tokom prolazi kroz Međimursku županiju te je jedina rijeka koja prolazi kroz Grad Čakovec, iznimno je važno skrenuti pažnju građanima na nesavjesno odlaganje otpada na lokacijama koje sami građani koriste za slobodno vrijeme, odnosno najčešće za šetnje te boravak u prirodi.

– Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Coca – Cola HBC Hrvatska d.o.o. na suradnji i ukazanom povjerenju, GKP Čakom te svim volonterima koji su se priključili akciji čišćenja obale Trnave. Uz pomoć više od 30 volontera obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša sa svrhom podizanja svijesti građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša – naglašavaju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije