IMA VELIKU PODRŠKU OBITELJI

LARA ŠIMIĆ PODGORELEC ‘Mažoret ples je postao moj svakodnevni dio života’

Majka, supruga, knjigovođa, trenerica, predsjednica Udruge mažoretkinja Murskog Središća, a prije svega zaljubljenik u pokret, vježbanje i osoba koja voli ljude i druženje. To je Lara Šimić Podgorelec iz Murskog Središća.

– Krenuvši u srednju školu zajedno s prijateljicama iz djetinjstva upisale smo se u Čakovečke mažoretkinje gdje sam trenirala i provela nezaboravne trenutke sve do fakulteta. Nakon toga na poziv moje trenerice Karmen Kovačević Jambor koja je osnivala mažoretkinje u Murskom Središću počela sam tamo svoj rad s djecom koji traje još i danas.

S djevojčicama i dječacima u Murskom Središću sam od 1999. godine, prvo kao voditelj, a od 2006. i kao predsjednik udruge. Prisutna sam u svim skupinama, onima mlađima koje vode Lucija Mutvar Bedić i Patricija Jambrošić više kao logistika i pokojim savjetom, a treniram i vodim juniorsku i seniorsku skupinu te radim sva sola i duete.

Kao što sam već spomenula, kroz sve te godine mažoret ples je postao moj svakodnevni dio života. Kroz sve te godine rada s djecom i mladima, rasta udruge, rasla sam i ja. Učimo jedni od drugih, smijemo se zajedno te smo kao obitelj. Bez mojih voditeljica Lucije i Patricije, bez svih bivših, sadašnjih i budućih članova i članica, potpore roditelja i svih s kojima surađujem ne bi bila i ne bi bili tu gdje jesmo – priča nam Lara.

Rad i djelovanje u svakoj udruzi zahtijeva puno odricanja pa često zbog toga i ‘trpi’ obitelj, podrška je jako bitna… 

– Nema mjerne jedinice za odricanje, jednostavno kroz sve te godine to postane način, stil, svakodnevni dio tvog života. Podrška moje obitelji mi je najvažnija, imam djevojčicu Gitu koja je zajedno sa mnom u dvorani skoro pa od rođenja i supruga koji tolerira i razumije sve moje aktivnosti i naravno najveća mi je podrška i pomoć. Roditelji koji su uz mene od samih početaka, ali i svi ostali u mojoj blizini, koji već isto znaju moje datume, “tajminge”, mjesece kad me ima više ili manje, ali onda sve to pokušavamo nadoknaditi kroz praznike i slobodne vikende.
Za bavljenje mažoret plesom i postizanje rezultata potrebno je puno vježbanja, puno sati provedenih na parketu i puno puno rada te puno odricanja. Također je to pripadnost i rad u timu, sklapanje neraskidivih prijateljstava, učenje samostalnosti, putovanja, natjecanja, ostvarivanje odličnih rezultata i pregršt pozitivne energije – kaže.

Za kraj našeg razgovora, Lara poručuje…

– Ima jedna misao iz crtića mojeg djetinjstva gdje Snoopy i Charlie Brown sjede i gledaju u sunce i Charlie pita: “Snoopy zašto svako jutro ustajemo? A Snoopy mu odgovara: Zato što ne volimo da odustajemo!” Moja poruka je da ne odustajete! Kako god da je teško uvijek postoji neko rješenje, nabacite najširi osmjeh, podignite glavu visoko i krenite!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije