NAGRAĐENI ZASLUŽNI

FOTO Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće: Dan Općine u svjetlu značajnih projekata i uspješnih ljudi

U svečanom tonu dodijeljene su općinske plakete, sportašice i sportaši nagrađeni su za svoje rezultate, a podijeljena su priznanja učenicima i udrugama

U dvorani Sportsko-gimnastičkog centra “Aton” u Nedelišću 6. lipnja 2019. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće kojom se obilježava Dan općine. Veliki odaziv uzvanika i gostiju, načelnika drugih općina, općinskih vijećnika i građana potvrda je da općina Nedelišće diše punim plućima i da se u njoj sve događa planirano, s mjerom i vizijom.

Svečanoj sjednici, među mnogima, prisustvovali su saborski zastupnici Stjepan Kovač, ujedno gradonačelnik Grada Čakovca, Bernarda Topolko, župan Matija Posavec, načelnici općina Okrug i Visoko Ivica Radić i Dragutin Mateković, župan Opčine Središče ob Dravi (Slovenija) Jurij Borko, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevica Tkalčec, predsjednik HGK – Komore Čakovec Mladen Križaić, župnik Župe Nedelišće Tihomir Ciglar. Uvažavanje Općini Nedelišće svojim su dolaskom ukazali i načelnici općina Domašinec, Donji Vidovec, Goričan, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Orehovica, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće Ljudevit Bošćak, kao domaćin, u svojem je uvodnom pozdravu artikulirao važnost donošenja odluka Općinskog vijeća u kojem se velika većina odluka donosi uz podršku oporbe koja radi konstruktivno i potiče na još bolji rad aktualnog vodstva. Iskoristio je prigodu da u prvi plan stavi važnost stavljanja međimurske popevke na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne baštine čovječanstva.

Slikovito i sadržajno prisutnima je video projekcijom ilustriran investicijski ciklus koji se na području općine Nedelišće događa u posljednjih godinu dana, od lanjske svečane sjednice uz Dan općine, na što se načelnik Darko Dania nadovezao najavom da će u predstojećem razdoblju biti još investicija u energetske obnove zgrada javne namjene, poboljšanja prometne infrastrukture, projektiranje i izgradnju obilaznice Nedelišća prema Varaždinu, projektiranje novog centra Nedelišća, početak izgradnje proizvodnih hala u novoj Gospodarskoj zoni Goričica i drugome. Načelnik je zahvalio županu Matiji Posavcu na podršci i razumijevanju koje gaji za brojne programe, ideje i projekte na kojima Općina radi, te saborskoj zastupnici Sunčani Glavak koja je ulaganjem amandmana na državni proračun osigurala da se projektiranje obilaznice Nedelišća uvrsti u državni budžet, točnije u program Hrvatskih cesta.

Župan Matija Posavec je, čestitajući Dan općine Nedelišće, akcentirao važnost upravo završenih i aktualnih investicija u Nedelišću, namjera vezanih uz izgradnju nove osnovne škole u Nedelišću, važnost kulturne baštine protkane u međimurskoj popevki, strateškom položaju općine u odnosu na istočno- i srednjoeuropski prostor te je spomenuo brojne pojedince s područja općine koji svojim intelektualnim, poduzetničkim i sportskim rezultatima potvrđuju ljepotu prostora u kojem žive.

Općinska Plaketa za rezultate i ugled

Uz Dan općine Nedelišće, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uručuju se plakete građanima i organizacijama čiji su rad i djelovanje u društvu ostavili prepoznatljiv trag. Predsjednik Vijeća Bošćak i načelnik Dania plaketu su uručili Josipu Jalušiću iz Nedelišća koji je dugi niz godina aktivno radio u KUU Seljačka sloga i bio njezinim predsjednikom. Zaslužan je za pokretanje Smotre međimurske popijevke 1971. godine i jedan je od pokretača obnove rada Sloge nakon Domovinskog rata.

Plaketa je dodijeljena i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Dunjkovec za 80 godina djelovanja, a preuzeo ju je zapovjenik DVD-a Siniša Novak. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Črečan dodijeljena je plaketa za 100 godina djelovanja, a preuzeo ju je predsjednik DVD-a Radovan Horvat. Uz Bošćaka i Daniju, čestitku je dobitnicima uputio i Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Za postignuća u gospodarstvu Plaketa je dodijeljena trgovačkom društvu Marodi d.o.o. iz Nedelišća, a primio ju je direktor Stjepan Marodi koji je, u ime svih dobitnika nagrada, zahvalio Općini Nedelišće na prepoznavanju pojedinaca i organizacija koje doprinose prepoznatljivosti ove općine u svim aspektima života i rada. Prilikom preuzimanja Plakete, Marodiju je čestitao i predsjednik HGK – Komore Čakovec Mladen Križaić.

Istom prigodom upućena je javna čestitka Zlatku Marciušu, predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Nedeišće koji je početkom svibnja primio najvišu nagradu Hrvatske vatrogasne zajednice – Povelju i Plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića.

Sportašice i sportaši nagrađeni za rezultate

Drugi dio svečane sjednice bio je rezerviran za najbolje sportaši i sportaše Općine Nedelišće u 2018. godini, kojima su nagrade uručili zamjenik načelnika Željko Kacun i član IO HOO-a Stevica Tkalčec. Najbolji pojedince i timovi koji su našu javnost zadivili svojim sportskim rezultatima i, na neki način, zadužili su: Lucija Lesjak (Karate klub “Međimurje”, Nedelišće), Leon Marciuš (Karate klub “Međimurje”, Nedelišće), Seniorska ženska ekipa – Odbojkaškog kluba “Nedelišće Elting” i Seniorska momčad Odbojkaškog kluba “Međimurje Centrometal” Črečan. Zahvalom u ime svih sportašica i sportaša obratio se Deni Vuk iz odbojkaškog kluba.

>> Dan Općine Nedelišće u svjetlu značajnih projekata i uspješnih ljudi

Zamjenici načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun i Nikola Novak uručili su priznanja perspektivnim sportašima Karlu Murkoviću, Miji Florijanić (Atletski klub “Nedelišće”), Reneu Rihtarcu i Luki Lesingeru (Odbojkaški klub “Međimurje Centrometal” Črečan) te istaknutom sportskom djelatniku Zdenku Kiriću iz Odbojkaškog kluba “Međimurje Centrometal”.

Priznanja učenicima i udrugama

Načelnik Darko Dania i njegov zamjenik Nikola Novak uručili su priznanja za rezultate učenicima, njihovim mentorima i udrugama, želeći poslati poruku da su rezultati djece i mladih također u fokusu općinskog vodstva. Tako su priznanja primili Robotičari Udruge žena Slakovec, Višnja Špicar i Dječja folklorna skupina Područne škole Dunjkovec koju vodi, Tamburaški sastav “Romske duše” OŠ Dr. Ivana Novaka, Macinec, Lea Ceilinger i Tia Srnec iz OŠ Nedelišće te ugledni mladi znanstvenik i poduzetnik Marko Bratković iz Nedelišća.

U pratećem programu svečane sjednice Općinskog vijeća Dejan Buvač je čitao stihove pjesama o Međimurju i nastupio je komorni sastav Pjevačkog zbora “Josip Vrhovski” Nedelišće, među ostalim izvodeći Himnu Nedelišću za koju je stihove napisala Ljerka Tkalčec, a glazbu Dean Mošmondor. Završnicom programa najavljeno je rujansko predstavljanje monografije o Nedelišću, za koju su tekstove priredili Ljubomir Borović, Aleksandra Ličanin, Zoran Turk, Dora Vadlja i  Izak Vrtarić, dok je Vjeran Žganec Rogulja autor fotografija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije