MEGA KOŠARA

DRUGAČIJI OD DRUGIH Mega košara atrakcija na Danima šibe i ribe u Kotoribi

- U košaru smo ugradili 60 kilograma vrbove šibe - rekao je Boris Pogorelec, glavni kreator košare, a djelo ruku njegovog oca je lokomotiva od šibe koja krasi centar Kotoribe

Još jedna atrakcija na Danima šibe i ribe. Ovoga puta je Košaraštvo Pogorelec iz Kotoribe isplelo mega košaru veličine 4×2 metra.

– To je košara u koju smo ugradili 60 kilograma vrbove šibe – rekao je Boris Pogorelec (40) glavni kreator košare i vlasnik tvrtke. Dodao je kako su dva vrsna košarača plela košaru blizu tri radna dana.

Njegov tata Branko (68) koji je u zasluženoj košaraškoj mirovini, nije mogao odoljeti, a da se u projekt ne uključi barem savjetom.

– Kada se spoje mladost i iskustvo, evo što je nastalo – rekao je sin Boris, pozirajući uz atrakciju, a tu je bio i otac Branko.

Inače, košara je ispletena po narudžbi Općine Kotoriba. Bit će smještena u samom mjesnom središtu tik uz pletenu lokomotivu, zaštitni znak mjesta, a u košara će biti veliki mjesni cvjetnjak. Isto tako treba reći kako je atraktivna lokomotiva djelo ruku Borisovog tate od prije desetak godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije