Katruže za Katružu

FOTO Za one kojima je to najpotrebnije: Čakovcem i Belicom se širio miris solidarnosti

Ljude velika i plemenita srca ponovno je povezao ovaj lijepi cvijet

Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ je u sklopu svojih aktivnosti u subotu, 25. svibnja tradicionalno organizirala akciju ‘Katruže za Katružu’ i to u Čakovcu i Belici, a  nakon što je akcija održana u Murskom Središću, Nedelišću i Svetoj Mariji.

U Čakovcu su se katruže prodavale na terasi Gradske kavane Čakovec. Uz aktiviste ‘Katruže’, akciji su se tradicionalno priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva ‘Mačkovec’, Društvo žena Gornji Kraljevec, učenici i djelatnici osnovnih škola u Pribislavcu, Šenkovcu, Strahonincu i Maloj Subotici te članice Udruge žena Stanetinec.

Akcija je održana i u Belici gdje su je provodile članice Udruge žena Općine Belica ispred prodavaonice METSS-a – Robna kuća. Oni koji su katružama željeli zamirisati svoj dom u kutije dragovoljnih novčanih prilogasu od srca i iskreno stavljali novac pokazavši i na taj načinsvoju humanost i pomažući onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Dojmio nas je početak akcije sjetnom međimurskom popevkom ‘Katruže’ u izvođenju KUD ‘Mačkovec’, dojmili su nas brojni aktivisti koji su buketima tih plemenitih cvjetova hodali gradom nudeći ga prolaznicima.

Dvije tisuće komada, koliko je bilo na ponudi, brzo je nestalo. To mnogo govori…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije