Kapelica dobila stolariju

FOTO Blagoslovljena obnovljena kapelica Presvetog Trojstva u Hlapičini

Na kapelici je ugrađena nova stolarija od hrastovine, a sve je donacija Grada Mursko Središće

Jučer navečer je u naselju Hlapičina blagoslovljena novo obnovljena kapelica Presvetog Trojstva, kapelica s jednom od najljepše oslikanih svodova u ovom dijelu Hrvatske i susjedstva. Blagoslov je obavio domaći župnik i štrigovski dekan prečasni Ivan Herceg koji je minule nedjelje u filijalnoj crkvi Svete Ane u Hlapičini blagoslovio svetohranište o čemu smo izvijestili u ponedjeljak.

Na kapelici je ugrađena nova stolarija od hrastovine te šalaporke, a sve je donacija Grada Mursko Središće, kojem teritorijalno Hlapičina pripada. Ličilačke radove obavio je mjesni mjastor Valent Žignić i to je njegova donacija. Žene hlapičanske uredile su unutrašnjost te okoliš kapelice koja se nalazi pokraj Županijske ceste Mursko Središće – Sveti Martin na Muri.

Prije ove obnove, zadnja je bila 2001. godine, kada je obnovljeno krovište, stavljena nova fasada te obavljena drenaža, a bio je to dar mjesne tvrtke Milena gradnja. Nakon blagoslova i Krunice svibanjske, župnik prečasni Herceg zahvalio je Gradu Mursko Središće, majstorima, ženama i mještanima na svemu što su uradili, a svi su zadržani na kraćem druženju.

Sada su sve tri kapelice u vrlo dobrom stanju i one su ukras Hlapičine, mjesta nekada bogatog šnajderima te rudarima, mlinarima i ribičima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije