LJUDI, BUDITE PAŽLJIVI!

VELIKI PROBLEMI Olujni vjetar u Međimurju ruši stabla, lomi grane, stup javne rasvjete pao u Trnavu

U Buzovečkoj ulici u Čakovcu vjetar je srušio stablo, stup javne rasvjete pao je u kanal Trnave u Čakovcu... Na terenu su intervencijske službe i vatrogasci

Jaki i olujni vjetar puše u Međimurju od nedjelje navečer, na prometnicama i u parkovima je dosta stabala i polomljenih grana. Intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

Zbog vjetra, Državni hidrometeorološki zavod za naš kraj izdao je narančasto upozorenje za ponedjeljak, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

– Nepovoljno vrijeme bi se trebalo nastaviti i u utorak. Većinom oblačno, kišovito, hladno i vjetrovito. Kao da je jesen, a ne sredina mjeseca svibnja. Mjestimice je moguća i obilnija kiša. Temperatura zraka će cijeli dan biti dosta niska, između 5 i 9 Celzijevih stupnjeva. U gorju i dalje može biti snijega. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne, možemo reći da nisu prilike nego neprilike – kaže Kristijan Božarov.

Čitatelji nam šalju fotografije. Tako je u Preloškoj ulici u Čakovcu vjetar srušio stablo, srušen je stup rasvjete u kanal Trnave (kod putnog prijelaza na čakovečkom željezničkom kolodvoru kod Vajde). Puno potrganih garana drveća ima u Perivoju Zrinskih, a jedno je zabilježeno na cesti između Svetog Križa i Male Subotice.

Pune ruke posla imaju vatrogasci. Morali su maknuti srušena stabla na cestama između Brezja i Slakovca te Vratišinca i Žiškovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije