OBITELJ JE NAJVAŽNIJA

VIDEO I FOTO Obilježen dan obitelji: Mimohod obitelji čakovečkim središtem uz kolažni program

15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji, koji nam priziva u pamet pravu vrijednost obitelji kao čvrste zajednice muža, žene i djece, u kojoj se na poseban način trebaju zrcaliti sve životne kvalitete. On je danas obilježen u Čakovcu kolažnim programom mladih.

U organizaciji Društva ‘Naša djeca’ Čakovec, ovogodišnji Međunarodni dan obitelji, prigodnim  je programom u centru Čakovca obilježen u subotu, 11. svibnja.

Tako je ispred Centra za kulturu nastupio  Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi, Čakovečke mažoretkinje i Pjevački zbor Čakovečki mališani. Tom prigodom okupljenima se je obratila dječja gradonačelnica Dorja Vincek, a obitelji su se mogle fotografirati u velikom okviru u obliku licitarskog srca. 

Velikom odzivu čakovečkih obitelji i obitelji ostalih namjernika pogodovalo je današnje prelijepo sunčano i toplo prije podne. Ovogodišnji Dan obitelji posvećen je temi: Obitelji i odgovor na klimatske promjene. Ova je tema fokusirana na 13. cilj Agende 2030 za održivi razvoj: Odgovor na klimatske promjene.

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine i preporučila da se od 1994. godine takav dan održava svake godine te postane tradicijom koja je posvećena obitelji.

Novom Rezolucijom, 2002. godine, Glavna skupština UN-a uputila je poziv svim državama da u povodu Dana obitelji pripreme posebne programe, susrete obitelji, stručne skupove, promotivne koncerte i druge sadržaje na svim razinama, a posebno u lokalnim zajednicama. Upravo se je tih preporuka pridržavalo uzorno čakovečko Društvo naša djeca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije