UGODNO S KORISNIM

ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Dobrotvorni spust čamcima starim tokom rijeke Drave

Prikupljena sredstva koristit će se za osiguravanje rada pomagača djeci s teškoćama u razvoju u predškolskom odgoju

Nakon tri uspješno održana, Savez udruga za uključivanje djece rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno obrazovni sustav Međimurske županije ‘Prvi korak’ Čakovec, u partnerstvu sa Zaštitarsko-ekološkom udrugom “Senjar” i Paintball – rekreacijskim centrom ‘Pozoj’ iz Donje Dubrave organizira u nedjelju, 9. lipnja Dobrotvorni spust čamcima starim tokom rijeke Drave.

U cilju promicanja svijesti o važnosti rane integracije i inkluzije djece s teškoćama u razvoju uz podršku pomagača već u predškolskom odgoju te ukazivanja na važnost očuvanja rijeke Drave kao posljednjeg bisera netaknute prirode, značajnog po svojoj biološkoj raznolikosti i turističkoj atraktivnosti, tzv. europske Amazone.

Veslat će se starim tokom Drave dužine 11 kilometara, od Svete Marije do Donje Dubrave. Kotizacija od 80 kuna uključuje mjesto u gumenom raft čamcu, veslo, sigurnosni prsluk, pečenje kobasica na logorskoj vatri te tekuća osvježenja na pješčanom sprudu.

– Molimo da svoje sudjelovanje potvrdite krajnje do 5. lipnja uplatom kotizacije na:
IBAN: HR7224840081107463185, RBA (model-00, poziv na broj: datum uplate). Kod uplate potrebno je navesti imena sudionika. Broj mjesta je ograničen, stoga ne čekajte dugo s prijavom.

– Mjesta u čamcima popunjavat će se prema prijavama, stoga molimo prilikom prijave napomenuti želite li s nekim biti u čamcu – poručuju organizatori i dodaju da je kontakt za prijave e-mail: spust.prvikorak@gmail.com ili na broj 095 800 74 55 (zvati nakon 17 sati)

Okupljanje je između 9 i 9:30 sati na dravskom kupalištu u Svetoj Mariji (skretanje kod hidroelektrane), a spust kreće u 10 sati. Svoja vozila (samo vozači) dovezite do Donje Dubrave do bijelog mosta odakle je u 9:30 sati organiziran prijevoz busom do Svete Marije. Tako vas po završetku spusta na cilju čeka vaše osobno vozilo. Završetak spusta predviđen je između 15 i 16 sati.

– Po završetku spusta možemo nastaviti kupanje i druženje uz dravski kanal. Radujemo se zajedničkom veslanju ‘europskom Amazonom’ – poručuju iz Saveza udruga “Prvi korak” Čakovec. Spust je dobrotvornog karaktera, a prikupljena sredstva koristit će se namjenski isključivo za osiguravanje rada pomagača djeci s teškoćama u razvoju u predškolskom odgoju.

Detalje možete pratiti na Facebooku klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije