ZAPOSLENICA PROJEKTA EVO ME!

HRABRE ŽENE Vlasta Bradač svojim dolaskom korisnicima dane čini ljepšima

Pripadaju ranjivoj skupini a istovremeno takvoj skupini pružaju usluge podrške i pomoći. One su hrabre i čvrste a istovremeno blage i nježne. One su djelatnice Centra za pomoć u kući Međimurske županije koje pružaju usluge pomoći i podrške starijim osobama.

Kotoripčanka Vlasta Bradač (59) jedna je od šest žena koje su zaposlene u prvom ciklusu provedbe projekta Evo me! Trenutno na tjednoj bazi pruža usluge pomoći i podrške 15 potrebitih – starijih i nemoćnih osoba na području Kotoribe.

– Vlasta je posvećena svom poslu potpuno te s puno ljubavi i pažnje pruža pomoć i podršku svakodnevno. Korisnici imaju samo najljepše riječi o njoj pa su česti komentari da je vrijedna, ne staje s poslom ni dok priča s njima, da se mogu osloniti na nju, imaju povjerenje, da im je kao kćer a nekima i cijela obitelj.

Svaki kutak njihovog doma blista, sve što im treba obavi a ponekad samo razgovor i društvo koje imaju puno znači. Korisnici željno čekaju njen dolazak koji im uljepša dan a i cijeli tjedan. Uvijek vedra, nasmijana i pozitivna širi dobro raspoloženje kod svih- kaže Lana Zvošec, ravnateljica Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Na jednoj fotografiji je Vlasta je kod Agneze Maltar (89) čiju kreativnost možete vidjeti i sa vezova, odnosno ručnog rada, a zatekli smo je kod jedne korisnice u Ulici Marije Gupca 44. Gospođa nije gotovo ništa govorila. Slušala je Vlastu, upijala svaku njezinu riječ, a ona je, pričajući s nama, čistila hodnike trošne kuće u kojoj mirisi i čistoća to nisu odavali. 
Vlasta nam je rekla kako je devet, od petnaest korisnika, već ranije opsluživala u ranijim i sličnim projektima koji su se ovdje provodili. Korisnici je jednostavno zovu-naša Vlasta, a pitajući ih za ocjenu svaki će reći kako nije za deset, nego za sto.
Ovaj ciklus projekta završava 31. kolovoza kada Vlasti i ističe ugovor. O tome korisnicima ne govori jer ne zna kako im objasniti tko i kada će je naslijediti.

Osim u Kotoribi projekt se provodi u općinama Donji Vidovec, Pribislavec, Donja Dubrava i Sveta Marija, a partneri na projektu su još i HZZ – Područni ured Čakovec i Centar za socijalnu skrb Čakovec. Prijave za usluge pomoći i podrške traju tokom cijele provedbe projekta EVO ME!, a prijaviti se mogu invalidne osobne, osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju, a sve kako bi im se povećala razina kvalitete života i to ispunjavanjem prijavnica u prostorijama partnerskih općina.

Osim toga osobe se mogu same javiti i prijaviti i voditeljici projekta Marijani Breški na telefon 099 339 1848 te je moguć dolazak na njihovu kućnu adresu da se prijavnica popuni što je sve češća praksa obzirom na stariju dob i nemoć osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije