MEĐIMURJE UGOSTILO 734 NATJECATELJA

DRŽAVNO PRVENSTVO U MAŽORET PLESU Brojna odličja za međimurske mažoretkinje

Odličja su osvojile mažoretkinje grada Mursko Središće, Svetog Martina na Muri, Preloga, Donjeg Kraljevca, Goričana, Domašinca te Čakovečke mažoretkinje

Ovog vikenda u Murskom Središću održano je 23. državno prvenstvo  u mažoret plesu u organizaciji Udruge mažoretkinja Mursko Središće i Hrvatskog Saveza amaterskih mažoret timova (HRSAM). U 4 dobne kategorije i u 12 plesnih disciplina, ljepotu plesa i plesnog pokreta pokazalo je čak 734 natjecateljica i natjecatelja u solo, duo i timskim disciplinama.

– Mnogo je sati rada i truda uloženo u ova tri dana, a naša želja da sve natjecateljice i natjecatelji uživaju plešući svoje koreografije te da u ova tri dana stvore i nova prijateljstva. Hvala Hrvatskom savezu amaterskih mažoret timova koji su nam omogućili da upravo u Murskom Središću bude 23. državno prvenstvo – rekla je predsjednica Udruge mažoretkinja Mursko Središće Lara Podgorelec.

>> 23. Državno prvenstvo u mažoret plesu u Murskom Središću (nedjelja)

Na službenom otvaranju državnog prvenstva u mažoret plesu, natjecateljima iz 20 gradova iz cijele Hrvatske, sreću je poželio i međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je ponosan što je Međimurje ponovno odabrano da bude domaćin državnom prvenstvu u mažoret plesu.

– Nakon održanog državnog prvenstva u Čakovcu 2011. godine, sretan sam što ste ponovno kod nas, a posebno mi je drago što upravo u Međimurju imamo i dvije osobe koje su u Hrvatskom nacionalnom timu, a to su Bernard Barač i Katarina Jančec koje su uzor brojnim natjecateljima diljem Hrvatske, ali i Europe. Dobro došli i uživajte u svakom trenutku koji ćete provesti prikazavši vaše koreografije – rekao je.

Gradonačelnik grada Murskog Središća Dražen Srpak, rekao je kako dosad Mursko Središće nije bio domaćin ovako prekrasnom plesnom i po broju sudionika velikom natjecanju te je poželio mnogo uspjeha i sreće svim natjecateljicama i natjecateljima.

U tri dana natjecanja, moglo se vidjeti različitih rekvizita, emocija, marširajućih parada, tradicionalnog mažoret plesa, a ujedno i kreativnih scenskih koreografija u koje je uloženo mnogih sati rada.

Hrvatski savez u mažoret plesu i ove je godine pred brojnom publikom u tri dana natjecanja u Murskom Središću pokazao ono najbolje što hrvatski mažoret ples predstavlja u Hrvatskoj, Europi i Svijetu, a u kojem hrvatske natjecateljice već dugi niz godina osvajaju zlatna, srebrna i brončana odličja.

– Prikazano je mnogo prekrasnih koreografija, mnogo prijateljstva je sklopljeno, a nadam se da ste svi ponosni onime što se pokazali. Čestitke svima i veliko hvala našim domaćinima – rekao je predsjednik Hrvatskog saveza amaterskih mažoret timova Frano Herendija.

Međimurski timovi nastupili su u 12 disciplina, uz potporu brojnih navijača s tribina. Mažoretkinje grada Mursko Središće osvojile su dva zlata, jedno srebro i jednu broncu, djevojke i dječaci iz Svetog Martina na Muri osvojili su dva zlata, jedno srebro, jednu broncu. Udruga mažoretkinja iz Preloga osvojila je jedno srebro, udruga mažoretkinja iz Donjeg Kraljevca osvojila je jedno zlato, dva srebra i dvije bronce.

Mažoretkinje iz Goričana osvojile su tri zlata, jedno srebro i jednu broncu, mažoretkinje iz Domašinca jedno srebro, a Čakovečke mažoretkinje osvojile su četiri srebra i četiri bronce. Čestitke svim natjecateljicama, natjecateljima, trenerima i vodstvu te brojnim volonterima koji su bili dijelom ova 3 nezaboravna plesna dana u Murskom Središću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije