MJEŠTANI MOGU ODAHNUTI

ŽELEZNA GORA Sanirano najveće klizište na području štrigovske općine

Sanirani prostor je površine oko 10 hektara, a sanacijom je vraćen mir u desetak kuća koje su klizanjem zemljišta oštećene

Pred nadolazeće uskrsne blagdane i u trenucima intenzivnih priprema za Urbanovo 2019. u Štrigovi je dovršen jedan iznimno značajan projekt koji će u mnogočemu poboljšati životne, egzistencijalne i estetske uvjete žitelja i poljoprivrednika.

Naime u naselju Železna Gora, na samoj kruni štrigovske općine iz smjera Čakovca dovršeni su radovi na uređenju ili sanaciji klizišta odnosno klizanja zemljišta koje je dulje vrijeme žiteljima onemogućavalo normalno življenje i prometovanje te obradu poljoprivrednih površina. Procijenjena vrijednost radova iznosi 1.103.000 kuna, od kojih je 600.000 kuna dalo Ministarstvo regionalnog razvoja, a sve ostalo su proračunska sredstva Općine Štrigova, koja je dala i 20.000 kuna za izradu glavnog projekta.

Za naše uvjete vrlo složene radove u kojima je izgrađeno ogromnih 980 metara dronova koji su spojeni na odvodni kanal obavila je tvrtka Hidrotehnika, a svoj doprinos dale su Hrvatske vode. Sanirani prostor je površine oko 10 hektara, a sanacijom je vraćen mir u desetak kuća koje su klizanjem zemljišta oštećene, a od sada se mogu u miru i one obnoviti, odnosno sanirati.

Prema riječima Mirjane GregurSever, tajnice JUO, Općina Štrigova je na jedan raspisani natječaj za dobivanje novčanih sredstva prijavila projekt sanacije klizišta ‘Šantavec’ i ako projekt prođe to će biti sljedeće radilište na sanaciji klizišta kojih je na općinskom području mnogo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije