VIŠE CVIJEĆA - MANJE SMEĆA

FOTO U svim naseljima Općine Nedelišće provedena proljetna akcija čišćenja

Najviše pažnje pridavalo se sakupljanju otpada oko škola, dječjih vrtića i igrališta, nogometnih i košarkaških igrališta te okolišu uz pruge, ceste i puteve

Sedamnaestu godinu za redom provedena je proljetna akcija čišćenja zelenih površina na području Općine Nedelišće pod imenom ‘Više cvijeća – manje smeća 2019’. 

Preduskrsna akcija čišćenja okoliša u organizaciji Općine Nedelišće započela je u petak, 5. travnja, dok je centralna akcija provedena u subotu, 13. travnja. Tijekom proteklog tjedna vrijedne su bile ruke kulturnih i sportskih udruga s područja općine, DVD-a, djece u vrtićima i osnovnoj školi te svih mještana koji su se dobrovoljno pridružili hvalevrijednoj akciji.

Najviše pažnje pridavalo se sakupljanju otpada oko škola, dječjih vrtića i igrališta, nogometnih i košarkaških igrališta te okolišu uz pruge, ceste i puteve. Prema tradiciji, okupljanje za centralnu akciju bilo je u Lovačkom domu Nedelišće gdje se na samom početku svim sudionicima obratio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

– Kao i svake godine u akciju se uključio velik broj mještana iz svih naselja Općine Nedelišće koji su u ovih tjedan dana vrijedno čistili okoliš. Hvala što ste se bez obzira na hladnije vrijeme odazvali i današnjoj akciji i hvala što pomažete uljepšati našu općinu prije uskršnjih blagdana – riječi su kojima je načelnik otvorio subotnju akciju.

Nakon provedene centralne akcije, članovi Lovačkog društva Fazan Nedelišće pripremili su okrjepu za sve sudionike.

– Okupljanje centralne akcije čišćenja već tradicionalno održavamo u Lovačkom domu, a svake godine svim vrijednim sudionicima nakon provedene akcije priredimo mali domjenak na toplom da se ugriju i okrijepe nakon aktivnosti koje su provodili. Danas su na meniju kobasice te topli i hladni napitci – rekao je predsjednik Lovačkog društva Zvonimir Hlebec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije