VELIKI USPJEH

IMAMO DRŽAVNOG PRVAKA Saša Ovčarić najbolji u Hrvatskoj u programskom jeziku Logo

Sjajan uspjeh mladog međimurskog programera Saše Ovčarića, učenika 4. razreda

Mladi međimurski programeri iz udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatičari Strahoninca (MIS) u školskoj godini 2018./2019. odmjerili su svoje snage u programskom jeziku Logo s učenicima iz cijele Hrvatske.

Ovaj hvalevrijedan projekt Hrvatskog saveza informatičara (HSIN) pod nazivom Hrvatska Logo liga provodi se kroz šest kola u kojima se natječu učenici svih razreda osnovnih škola. Poput dugotrajnijeg, sestrinskog natjecanja Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI, također u organizaciji HSIN-a), ovo je jedna od rijetkih prilika u Hrvatskoj gdje programeri mlađi od 5. razreda osnovne škole mogu skupljati iskustvo i pokazati svoje znanje.

Natjecatelji iz udruga MIK i MIS pripremali su se za natjecanje na tečaju Algoritmi Logo provedenog u sklopu projekta “Centar izvrsnosti informatike” koji se provodi uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Međimurske županije. Svih šest kola Hrvatske Logo lige udruge su održale u prostoru jednog od najvažnijih partnera – Tehnološko inovacijskog centra Međimurje (TICM).

Rezultati natjecatelja bili su odlični, a samo sudjelovanje na ovakvoj vrsti natjecanja gdje se djeca pripremaju, vježbaju i troše svoje slobodno zahtijeva izniman trud. Posebno treba istaknuti Sašu Ovčarića koji je ostvario najviše bodova u kategoriji 4. razreda osnovnih škola i time osvojio prvo mjesto. 

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar, a sve rezultate njihov članova pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije