NASILJE NIJE RJEŠENJE

U PŠ DRŽIMUREC-STRELEC Međunarodni dan Roma obilježen predavanjem o vršnjačkom nasilju

Predavanje uz obilježavanje Međunarodnog dana Roma bilo je odašiljanje poruke djeci da je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja

Policijski službenik Policijske postaje Prelog Miroslav Taradi, održao je predavanje učenicima na temu “Vršnjačko nasilje”, kojim je i obilježen Međunarodni dan Roma.

U ponedjeljak, 8. travnja od 10:45 do 11:30 sati u Područnoj školi Držimurec-Strelec, policijski službenik Policijske postaje Prelog Miroslav Taradi, održao je predavanje učenicima četvrtog razreda na temu “Vršnjačko nasilje”. Ujedno je i obilježen Međunarodni dan Roma (8. travnja).

Prilikom predavanja djeca su informirana o neprihvatljivim oblicima ponašanja, vršnjačkom nasilju, poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, nasilju među djecom, vršnjačkom nasilju (bullyingu) i pitanjima kome se obratiti za pomoć, na koji način rješavati probleme vršnjačkog nasilja te koji su prihvatljivi oblici ponašanja.

Ujedno im je obrazložena mogućnost da kao korisnici interneta i mobitela mogu biti izloženi nasilju na internetu tzv. cyberbullying, kojim putem mogu biti izloženi potencijalno štetnim medijskim sadržajima te da im može biti ugroženo i pravo na privatnost.

Učenicima četvrtog razreda na primjeren su način obrazložene pojedine situacije u kojima je dijete izloženo napadu drugog djeteta ili grupe djece putem interneta ili mobilnog telefona gdje u večini slučajeva počinitelji nasilja i žrtve nasilja mogu biti maloljetnici (kreiranje stranica na internetu koje sadrže priče, crteže, slike i šale na račun školskih vršnjaka, širenje nasilnih i uvredljivih komentara, vrijeđanje i dr.).
       
Predavanje uz obilježavanje Međunarodnog dana Roma bilo je odašiljanje poruke djeci da je nasilje neprihvatljiv oblik ponašanja i da probleme treba pokušati riješiti razgovorom i da se treba odmaknuti od nasilja. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije