KRALJEV VRT U ČAKOVCU

FOTO Proljeće u Kraljevom vrtu: Vrijedni djelatnici MMČ i učenici GŠČ uređuju zelene površine

Vrijedno i marljivo bilo je u čakovečkom Kraljevom vrtu gdje je održano tradicionalno proljetno uređivanje i obogaćivanje zelenih površina

Organizaciju i potrebna sredstva za akciju sadnje i dosadnje biljaka u vrtu poznatog međimurskog slikara preuzeo je Muzej Međimurja Čakovec, dok su i ove godine u pomoć priskočili volonteri i učenici drugog razreda Gospodarske škole Čakovec, smjera pomoćni cvjećar, s mentoricom Biserkom Vojnović.

>> Proljetno uređivanje u Kraljevom vrtu

Kako bi sve bilo spremno za nadolazeće manifestacije koje će se u narednim mjesecima održati upravo u Kraljevom vrtu, akciji su se pridružili i gotovo svi djelatnici Muzeja Međimurja.

– Nalazimo se u takozvanoj B zaštićenoj zoni grada, točnije u zadnjem pravom urbanom vrtu u Čakovcu. Ovakvim akcijama ovaj prostor nastojimo održati što originalniji vrt kakav je bio do 70-ih godina prošlog stoljeća, odnosno pravi građanski vrt iz više građanske klase – naglasila je ravnateljica MMČ Maša Hrustek Sobočan.

Proljetnim čarima dvorišta tajanstvenog umjetnika Ladislava Kralja Međimurca doprinijet će novoposađene ruže penjačice, katruže i cvatuće trajnice. Projekt sadnje i dosadnje biljaka u Kraljevom vrtu osmislila je dipl. ing. agr. Biserka Vojnović, profesorica Gospodarske škole Čakovec, mentorica učenicima koji su sudjelovanjem u današnjoj jednodnevnoj akciji odradili i stručnu praksu.

– Gospodarska škola Čakovec ovoj se akciji pridružuje već petu godinu za redom. Projektom smo osmislili izgled jednog ugodnog mjesta za održavanje raznih kulturnih događaja i manifestacija. Ovaj vrt mora imati izgled koji će odgovarati upravo toj funkciji održavanja okupljanja za posjetitelje, a opet odisati duhom i štihom vremena pokojnog slikara Ladislava Kralja Međimurca – rekla je Biserka.

Projekt uređenja započeo je 2018. godine, a trenutno je u drugoj fazi realizacije. Završna, odnosno treća faza projekta izvršit će se u travnju 2020. godine. Radnu atmosferu s akcije možete pogledati u našoj fotogaleriji!
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije