ZAŠTITA OD POPLAVA

STRELOVITO PREMA CILJU Radovi na vodozaštitnom nasipu kod Svetog Martina na Muri u punom jeku

Uređena je trasa od Izletišta Goričanec prema Ergeli konja i mlinarskom putu, na koju se navozi šljunak i zemlja između kojih se postavlja geotekstilna traka koja ima stabilizirajuću i zaštitničku ulogu

Zahvaljujući kvalitetnim pripremama, dobrim odabirom izvođača radova te povoljnim vremenskim prilikama, strelovito napreduju radovi na rekonstrukciji i izgradnju nasipa Sveti Martin na Muri-Vrhovljan, Žabnik, gdje je cilj ili završetak ovog bedema koji će cijeli pojas zaštititi od čestih, više neugodnih nego katastrofalnih poplava, od kojih je posljednja bila 2014. godine.

I upravo je ta poplava detonirala promišljanja za potrebu izgradnje kvalitetne zaštite od voda. Riječ je o projektu kojemu je osnovna namjena zaštititi područje uz rijeku Muru, kao i dio naselja Dunaj i Žabnik od razlijevanja rijeke Mure. Obavljeni su veliki poslovi na uklanjanju raslinja i granja te je skinuto i poravnato mnogo zemlje pomiješane sa šljunkom.

– Uređena je trasa od Izletišta Goričanec prema Ergeli konja i mlinarskom putu, na koju se navozi šljunak i zemlja između kojih se postavlja geotekstilna traka koja ima stabilizirajuću i zaštitničku ulogu u konačno izgrađenom nasipu, rekao nam je Patrik Trstenjak (na slici) zaposlenik Hidrotehnike, jednog od partnera Hrvatskih voda koje vrlo smjelo i žuštro rade na ovom projektu i poslovima koji su im s pravom povjereni.

Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja ove kalendarske godine, najkasnije početkom iduće godine, a vrijedni su nekoliko milijuna kuna iz domaćih i EU fondova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije