REZULTATI ANKETE

PITALI SMO VAS Više od 50% Međimuraca odabralo bi ljetno računanje vremena

Proveli smo anketu među našim čitateljima o računanju vremena. Evo kakvi su rezultati...

U Europskom parlamentu podržan je prijedlog Direktive o pomicanju kazaljki na satu s promjenom godišnjih doba. Europski su parlamentarci tako odlučili prepustiti državama odabir žele li se prikloniti standardnom (zimskom) ili ljetnom računanju vremena, uz napomenu da kojoj se god opciji priklonili, stanovnici zemalja članica kazaljke će posljednji put pomaknuti 2021. godine.

>>> ANKETA Hrvatska mora odlučiti želi li zimsko ili ljetno računanje vremena. Što biste vi odabrali?

To je izazvalo dosta polemika, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi. Tako će one zemlje koje se odluče na ljetno računanje (čemu je barem zasad sklona i Hrvatska) kazaljke na satu posljednji put pomaknuti zadnje nedjelje u ožujku 2021. godine, a zemlje članice koje se opredijele za zimsko računanje vremena posljednji će put kazaljke na satu pomaknuti zadnje listopadske nedjelje 2021. godine.

Jeste li za zimsko ili ljetno računanje vremena?

  • Stalno ljetno računanje vremena (55%, 384 Odgovora)
  • Stalno zimsko računanje vremena (37%, 259 Odgovora)
  • Nisam za promjene - pomicanje satova dva puta godišnje kao i do sada (14%, 97 Odgovora)

Ukupno: 698

Loading ... Loading ...

U vremenu koje predstoji do posljednjih izmjena kazaljki na satu, Hrvatska kao i sve ostale članice EU, treba uzeti u obzir želje građana, geografske posebnosti i regionalne razlike. Takvu je uputu u svom izvješću istaknula Marita Ulvskog, članica Progresivnog saveza socijalista i demokrata. 

Mi smo u anketi odlučili provjeriti kako o računanju vremena razmišljaju naši čitatelji. Pitali smo vas jeste li za zimsko ili ljetno računanje vremena. U anketi je sudjelovalo 740 ispitanika.

Njih 384, tj. 52% odlučilo bi se za ljetno računanje vremena. S druge strane, 259 ispitanika (35%) odabralo bi zimsko računanje vremena. 97 naših čitatelja, što je 13%, odgovorilo je da nisu za promjene te da smatraju kako bi se sat trebao pomicati dva puta godišnje, kao i do sada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije