PROJEKT

DONJA DUBRAVA Crkva svete Margarete u novom ruhu: Obnovljeno vanjsko pročelje

Odrađeni su građevinski i obrtnički radovi te je time obnovljena vanjska ovojnica sjevernog i istočnog dijela crkve.

Sukladno odobrenim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 150.000,00 kuna za projekt ‘Obnova crkve svete Margarete’, izvršeni su radovi obnove te je u ožujku ove godine isplaćen zadnji dio izvođaču radova.

Da podsjetimo, ovim projektom se obnovilo vanjsko pročelje – lađa građevine crkve i to sjeverni i istočni dio. Odrađeni su građevinski i obrtnički radovi te je time obnovljena vanjska ovojnica (sjevernog i istočnog dijela) te instalaterski radovi koji se odnose na gromobranske instalacije.

Izvođač radova bio je Tekeli projekt – inženjering d.o.o. iz Murskog Središća, dok je nadzor nad obavljanjem radova vršio Teding d.o.o. iz Svete Marije. Ukupna vrijednost radova iznosila je 264.232,75 kn, a trošak stručnog nadzora 3.750,00 kuna.

– Kao župnik Župe svete Margarete izuzetno sam ponosan što smo se prijavili na javni poziv Ministarstva, dobili sredstva, te proveli ovaj hvalevrijedan infrastrukturni projekt koji je od velikog značaja za našu zajednicu. Doista me veseli odobrenih 150.000,00 kuna, te se nadam nekim novim javnim pozivima za sufinanciranje na koje bi se mogao prijaviti daljnji nastavak obnove crkve. Zahvaljujem svima na pomoći i podršci, a osobito Matei Vadla koja je volonterski odradila ovaj projekt, od prijave pa do završetka provedbe projekta – ističe nakon završetka obnove mjesni župnik vlč. Mirko Pilaj, dodavši kao je ovu obnovu financiralo  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU po Programu ulaganja u zajednicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije