SKUPŠTINA

DVD NOVO SELO NA DRAVI Spomenicu za 50 godina rada primio Nikola Đorđević

Kod odlikovanja brončane plamenice primili su Sanja Novosel, Doris Pintarić, Ivica Novosel, Stjepan Pintarić i Dušan Zorić

U subotu, 23. ožujka, svoju je izvještajnu skupštinu odradio i DVD Novo Selo na Dravi.

U protekloj 2018. godini održali su 3 sastanka Zapovjedništva i 7 sastanaka društva gdje su članovi bili upoznati sa svim aktivnostima i događanjima te zadaćama koje se postavljaju pred njihovo društvo. Društvo broji sveukupno 45 članova, od kojih su 18 punoljetnih i 27 članova djece i mladeži. 

Struktura članstva po vatrogasnim zvanjima je slijedeća: 1 časnik, 3 dočasnika prve klase, 2 dočasnika, 4 vatrogasca prve klase, 2 vatrogasca i 6 članova bez osnovnog zvanja. Od vatrogasnih specijalnosti 3 člana osposobljena su za voditelje vatrogasne mladeži, 2 člana za naprave za zaštitu dišnih organa, a 7 operativnih članova ima važeće liječničko uvjerenje. 

U natjecateljskom duhu sa ekipama pomladak muški i mladež muški sudjelovali su na natjecanju VZG Čakovca na stadionu NK Sloga Čakovec, te na županijskom natjecanju koje se održalo u Palinovcu.

Što se tiče ostalih natjecanja zabilježili su nastupe od raznih Kup natjecanja u Međimurskoj županiji kao i nastupe u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji gdje su osvojili vrlo dobre rezultate.

Druženje najmanjih članova predstavlja budućnost njihovog DVD-a koja nije upitna. Preventivno djelovanje provodilo se u naselju podjelom propagandnih materijala, osiguranja kod paljenja vuzmenki i osiguranje prilikom fašničke povorke maškara kod društvenog doma. 

Skupštini su uz ostale udruge koje djeluju u naselju i brojne predstavnike vatrogasnih društava, nazočili su i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, predstavnik VZMŽ i VZG Čakovca Robert Pevec, predsjednik VMO Martin Jalušić i prijatelji iz vatrogasnog društva Klaus iz Republike Austrije.

Svi su oni pohvalili rad društva naročito rad s djecom i mladeži, uspjehe na svim natjecanjima odrađenim prošle godine te što manje požara a više druženja samih članova i članica. 

Najuzornijim i nadasve čelnim ljudima DVD-a priznanja i odlikovanja dodijelio je predstavnik VZMŽ i VZG Čakovca, Robert Pevec. Tako je spomenicu za 50 godina dobrovoljnog rada u vatrogastvu primio Nikola Đorđević, a za 20 godina rada Ivica Novosel.

Kod odlikovanja brončane plamenice primili su Sanja Novosel, Doris Pintarić, Ivica Novosel, Stjepan Pintarić i Dušan Zorić te uvjerenje o završenom školovanju za zvanje vatrogasni dočasnik I klase dodijeljeno je Dušanu Zoriću.

Domaćini su se pobrinuli da dodijele plakete svojim donatorima Tomici Foderu i Ivi Podvezancu, a najmlađe članove iznenadili su šalicom sa logom DVD-a, njihovim imenom i karikaturom vatrogasca. 

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

>> Vatrogasci DVD-a Novo Selo na Dravi održali svoju izvještajnu Skupštinu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije