stazA dužine 100 metara

RADOVI U MERHATOVCU Gradi se atletska staza za vatrogasne utrke

Općina Selnica platit će sa 90 tisuća kuna izgradnju staze, a već ranije je otkupila zemljište, te uredila okoliš gdje se nalazi i obnovljeni društveni dom

Ovog trenutka u naselju Merhatovec u Općini Selnica intenzivirani su radovi na izgradnji nove atletske staze za potrebe selničkih i međimurskih vatrogasaca. Na ovom velikom gradilištu gdje se kreću stotine kubika zemlje i šljunka te izvode zahtjevni građevinski zahvati, raste novi športski objekt.

Naime, zalaganjem Radovana Zadravca, vrsnog profesionalnog vatrogasca u Merhatovcu gdje on živi, zadnjih nekoliko godina održava se povodom Dana općine Selnica, Vatrogasna utrka međimurskih vatrogasaca, ali i drugih u prirodi. Jedan od sudionika natjecanja bio je i Matija Posavec međimurski župan.

– Izgradnjom staze dužine 100 metara želimo poboljšati uvjete natjecateljima, a kasnije će ova staza biti dio Kružne staze i za sve druge koji se žele rekreirati i natjecati, kaže Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica.

Naime, Općina Selnica platit će sa 90 tisuća kuna izgradnju staze, a već ranije je otkupila zemljište, te uredila okoliš gdje se nalazi i obnovljeni društveni dom, koji je davnih devedesetih godina izgradio MO Merhatovec predvođen Ivanom Mesarićem i Stankom Šimunkovićem, dvojcem koji je činio i druga dobra za svoje sumještane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije