ZA OSTANAK U KOTORIBI

FOTO Šest mladih obitelji iz Kotoribe dobilo po 20 tisuća kuna za uređenje kuća

Općina Kotoriba nastavlja s konkretnim mjerama za pomoć mladim obiteljima. Do sada su na ovaj način pomogli već 26 obitelji koje su zadržali da žive i rade u svom mjestu

U srijedu, 27. ožujka u vijećnici Općine Kotoriba s načelnikom Ljubomirom Grgecom šest je mještana Kotoribe potpisalo ugovore o isplati 20 tisuća kuna za kupnju nekretnine koju namjeravaju urediti za stanovanje ili stambeni objekt u ruševnom stanju koji namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

Ugovore su potpisali Slobodan Car, Dražen Horvat, Ljiljan Bogdan, Danijela Vuk, Ivanka Matotek i Goran Friščić, a njihovim obiteljima će ova općinska pomoć itekako dobro doći.

Općina Kotoriba je prva u Međimurju došla na ideju da se na ovaj način pomogne mladima da ostanu živjeti u mjestu. 2016. godine 7 korisnika je dobilo potpore, godinu kasnije 3, lani 10, a ove godine 6, što znači da je Općina u samo nekoliko godina pomogla čak 26 obitelji. To je pokazatelj da odluka Općinskog vijeća nailazi na plodno tlo.

– Želimo da ostanete živjeti i raditi u Kotoribi. Ovim potporama samo dokazujemo da nam je stalo do svakog mještanina. Želimo mladim obiteljima financijski pomoći, ali ujedno i stvoriti uvjete za dostojan život što je vidljivo na svakom koraku – rekao je načelnik Grgec, nabrojivši pritom projekte koje je Općina provela u posljednje vrijeme. 

Na potpisivanju je bio i zamjenik načelnika Roberto UjlakiOpćinsko čelništvo tom je prilikom odmah najavilo da će se ovakva praksa pomaganja mladim obiteljima nastaviti i u budućnosti, a novi natječaj očekuje se krajem godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije