KVALITETNA STUDENTSKA PREHRANA

FOTO U Čakovcu svečano otvoren Studentski restoran ‘MEV’ sa subvencioniranom prehranom

Restoran 'MEV' sadrži 70-ak sjedećih mjesta, a studenti imaju mogućnost odabira između dva menija, dok je u ponudi uvijek i jedan vegetarijanski meni.Restoran je uključen u sustav x-ica

Osim kvalitetnog obrazovanja i popratnih sadržaja, neupitna je važnost kvalitetne prehrane koja bi studentima trebala uvijek biti lako dostupna. Upravo je iz tog razloga na Međimurskom veleučilištu, u sklopu prvog Studentskog doma u Čakovcu, ovog utorka, 26. ožujka svečano otvoren Studentski restoran ‘MEV’ sa subvencioniranom prehranom.

Naime, Međimursko veleučilište u Čakovcu uspješno je provelo projekt ‘Uključivo studiranje’ u sklopu natječaja ‘ Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju’, u okviru operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ kojim je revitalizirana zgrada 22G starog vojnog kompleksa u Čakovcu te je prenamijenjena u prvi Studentski dom s osam popratnih sadržaja.

Jedan od popratnih sadržaja u sklopu Studentskog doma je i studentski restoran s kafićem koji je putem javnog natječaja dan u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin čime se rješava pitanje studentske prehrane u Čakovcu.

Svečanom otvorenju nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, dekanica doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš, profesor Branimir Magdalenić, djelatnici MEV-a, studenti te ostali uvaženi gosti.

Izrazivši dobrodošlicu u novootvoreni Studentski restoran ‘MEV’, na samom početku svečanog dijela posjetiteljima se obratila dekanica Nevenka Breslauer.

– Izrazito smo ponosni što danas možemo svečano otvoriti prvi restoran u Čakovcu, ali i Međimurju namijenjen redovitim studentima. Time smo studentski standard podigli na znatno višu razinu te zaokružili naš studentski kompleks – naglasila je.

Restoran ‘MEV’ sadrži 70-ak sjedećih mjesta, a studenti imaju mogućnost odabira između dva menija, dok je u ponudi uvijek i jedan vegetarijanski meni. Studenti mogu doručkovati, ručati i večerati na jednom mjestu čime je zaokružen njihov studentski boravak na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Posjetiteljima se obratio i ravnatelj Studentskog centra Nenad Milijaš koji je istaknuo kako se, uz kvalitetno obrazovanje, popratnim sadržajem poput smještaja i prehrane u našu sredinu privlače kvalitetni studenti. Podizanje razine studentskog života naglasio je i župan Matija Posavec.

– U Čakovcu je zaključen još jedan vrlo vrijedan projekt u sklopu obrazovanja. Studentski dom koji u popratnom sadržaju nudi i Studentski restoran s kafićem omogućuje adekvatnu prehranu za čak 1100 studenata MEV-a te 500 studenata Učiteljskog fakulteta u Čakovcu. Ovo je trajno rješenje, a zadovoljni smo što su za ovaj projekt osigurana sredstva iz EU fondova – rekao je.

Vrpcu otvorenja uz dekanicu Breslauer prerezao je predstavnik stanara Studentskog doma Dario Barišić, koji je zahvalio što vjerno slušaju njihove potrebe te im izlaze u susret, što ih motivira na daljnji uspjeh i čini studentsko doba zaista najljepšim u životu.

Studentski restoran počeo je vršiti usluge studentske prehrane u ponedjeljak, 25. ožujka na adresi Bana Josipa Jelačića 22 G, Čakovec. Radno vrijeme restorana bit će radnim danom od 8 do 21, a subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati. Restoran je uključen u sustav x-ica te omogućuje subvencioniranu prehranu studentima prema odgovarajućoj razini prava na prehranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije