Korizmene priprave za Uskrs

ŽUPA SVETI MARTIN Križni put na otvorenom 24. ožujka

Križni put u dužini oko 22 kilometra prolazi kroz sva naselja u Župi

Revno i pobožno se župljani Svetog Martina na Muri pripremaju za nadolazeći Uskrs, a prvo su imali Duhovnu obnovu za roditelje firmanika i prvopričesnika te sve druge vjernike.

Obnovu pod nazivom ‘Razlučivanje – kako prepoznati Božji glas ili glas od zloga’ vodila je časna sestra Ozana Krajačić, rodom iz svetomartinske župe. Duhovna obnova završena je meditiranjem uz sakralnu glazbu. Ovog trenutka u punom su žaru pripreme za održavanje Pobožnosti Križnog puta na otvorenom koji će biti u nedjelju, 24. ožujka, a započinje svetom misom u 9:30 sati u župnoj crkvi Svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri.

Križni put se nastavlja po svim naseljima u župi (Vrhovljan, Žabnik, Marof, Hlapičina, Gradiščak, Gornji Koncovčak, Kapelščak, Toplice Sveti Martin, Grkaveščak, Jurovčak, Čestijanec, Jurovec, Lapšina, Brezovec i Sveti Martin na Muri) u dužini od oko 22 kilometra, sa 14 postaja u trajanju od oko 8 sati.

Završetak Križnog puta je u 17:30 sati sa svetom misom u župnoj crkvi. Križni put održati će se bez obzira na vremenske prilike, a župnik prečasni Ivan Herceg na pobožnost Križnog puta koja ima i hodočasnička te planinarska, pa i izletnička obilježja, poziva sve vjernike, ne glede kojoj župi pripadaju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije