DOBILI KOMUNALNOG REDARA

RIJEŠILI PROBLEM Novi komunalni redar Općine Štrigova je Stjepan Pozderec

Stjepan Pozderec bio je predsjednik OV Općine Štrigova, a od sad je komunalni redar i komunalni radnik, na po pola radnog vremena za svaku dužnost

Vijest dana, a realno i godine za Općinu Štrigova, ali i sve one koji su navezani na ovu sredinu te poglavito one koji posjeduju vinograde, voćnjake i druge poljoprivredne površine te probleme poljskih puteva, zagađivanja okoliša i odvodnje oborinskih voda je da je Stjepan Pozderec novi komunalni redar i komunalni radnik za područje štrigovske općine.

Na raspisani natječaj za komunalnog redara i komunalnog radnika pristigla je samo jedna zamolba i to Stjepana Pozderca te je on izabran za ovaj složen, zahtjevan, ali dinamičan i kreativan posao. Općinski načelnik Stanislav Rebernik kaže kako je bio iznenađen kada mu je rečeno da se Pozderec javio na natječaj, ali ima i razumijevanje i vjeruje kako je Pozderec prava osoba za ovaj posao.

– Pozderec je imao siguran posao pa me u početku začudilo što hoće biti komunalni redar, što je kod nas vrlo složeno, poglavito sada kada se svim silama borimo protiv zlatne žutice. No s druge strane, znam koliko je predan radu za dobro svoje Općine i siguran sam kako neće štedjeti niti sebe, ali niti druge, kada je riječ o uvođenju reda na području naše općine, kaže Rebernik i dodaje kako je uistinu sretan što će poslove redara i radnika obavljati osoba koja je svestrana, što je pokazao do sada u više navrata te što je dužnost predsjednika Općinskog vijeća u dva mandata obavljao vrlo savjesno.

Do sada je Pozderec bio predsjednik Općinskog vijeća Štrigove, a ovu dužnost više neće moći obavljati te će na sljedećoj Sjednici Općinskog vijeća biti izabran novi predsjednik, koji će biti iz redova Reformista, jer takav je međustranački sporazum između političkih stranaka.

Podsjećamo kako je do sada poslove komunalnog redara, jednom tjedno obavljao Vid Marčec, koji je ovaj posao radio još i za općine Sveti Juraj na Bregu i Gornji Mihaljevec. Danas, u utorak, 5. ožujka, održan je i sastanak Uprave groblja Općine Štrigova, na kojem je odlučeno da se nastavlja s ulaganjima u uređenje groblja i infrastrukture. Tako će se dograditi i dovršiti nadstrešnica, nabaviti novi i kvalitetniji razglas te dovršiti započeti i svi drugi poslovi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije