SKUPŠTINA

KOTORIPSKE MAŽORETKINJE Lanjski rad ponovo ocijenjen odličnim

Njihov rad ponovno je pohvalio načelnik Ljubomir Grgec nazvavši ih zaštitnim znakom Općine. Skupštinu su uveličali predstavnici nekih mjesnih udruga, mažoretkinje i dio njihovih roditelja

– U 2018. godini mažoretkinje su djelovale u 4 skupine – seniorski sastav, kadetski, dječji sastav i minime sastav koji su vodile naše trenerice Jelena Vojvoda, Monika Mikulan, Gabrijela Sabol i Marta Vojvoda. U 9. mjesecu organizirali smo upis novih članica gdje se ukupno upisalo 13 članica i sada ukupno brojimo 54 članica i sa novoupisanim članicama formirali smo petu skupinu, vrtićku grupu koje vode trenerice Gabrijela Sabol i Marta Vojvoda

2018. godina bila nam je ispunjena s puno nastupa koji su se odvijali po ovom redoslijedu – istaknula je uvodno u izvješću predsjednica Kotoripskih mažoretkinja, Tatjana Hunjadi Toplek iiznijela kronološki pregled djelovanja.

U veljači su sudjelovale na Kotoripskom fašenku na kojem redovito sudjeluju svake godine. S maskom Ribiči, nastupio je seniorski, kadetski i dječji sastav gdje su osvojile 3. mjesto.

Njihove trenerice Monika Mikulan i Marta Vojvoda sudjelovale na seminaru pod organizacijom Mažoret saveza Hrvatske održano u Nedelišću koju je održao twirler Bernard Barač. U Nedelišću su nastupile i kadetkinje na godišnjoj priredbi Mažoretkinja Nedelišća.

– U travnju su naše cure iz dječjeg sastava po prvi puta sudjelovale na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja u Sesvetama u kategoriji Prvi korak gdje su osvojile četiri zlata, dva srebra i jednu broncu. Možemo biti ponosni na njih jer im je to bilo prvo natjecanje koje su odlično odradile – istaknula je predsjednica.

Svibanj je bio mjesec kada su sudjelovale na Međunarodnom Zagreb Mažoret festu gdje je sudjelovalo preko 20 mažoret timova iz sedam europskih zemalja. Sa svojim koreografijama Kotoribu i Međimurje predstavile su se kadetkinje i seniorke – dodala je dalje nastavivši: – Zatim je slijedio tradicionalni 13. Mažoret show gdje su se svi sastavi predstavili sa svojim koreografijama koje su marljivo uvježbale, a svoje prve mažoret korake pokazale su naše članice iz minime sastava kojima je to bio prvi nastup.

Ugostile su mažoret timove iz Nedelišća, Preloga, Selnice, Sv. Martina na Muri, Virovitice, a Limena glazba Općine Kotoriba im je uveličala priredbu sviranjem mimohoda prilikom ulaska mažoretkinja.

Uz to, istaknuto je, kako su bile dionicima svih općinskih zbivanja, a bile su i čestitarke drugih mažoret udruga, a pozivne su u uzvratne nastupe u Međimurje i šire. Donesen je plan rada za ovu godinu, a sadržavat će kontinuitet. Uz to je rečeno kako je teško planirati koji sastav će na koji nastup ići tijekom godine tako da to dogovarati u hodu. 

Sve te priredbe su se jako proširile, odnosno svi imaju puno gostiju pa se u zadnje vrijeme nastupi svode na jednu točku po gostu. Uz nastupe će nabavljati i opremu, a prioritet su kape za kadetkinje, gornji dio trenirki za seniorke i kadetkinje, dok će minime sastav dobiti crveno-bijele kratke majice.

Skupštinu je uz predstavnike nekoliko mjesnih udruga uveličao i načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec. Uz pohvale za odličan rad, načelnik im je obećao i daljnju pomoć u radu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije