SVEČANOST

KUD KAŠTEL PRIBISLAVEC Na godišnjoj skupštini dodijeljene nagrade dugogodišnjim članovima društva

Nakon pročitanih izvješća i želja i planova za ovu godinu podijeljene su nagrade dugogodišnjim članovima društva.

Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec održalo je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u subotu, 2. ožujka, u prostorijama društvenog doma.

Nakon što je izabrano rukovodstvo skupštine kojom je predsjedao Franjo Oreški upućeni su pozdravi gostima i uzvanicima, predstavnicima udruga općine Pribislavec, počasnim članovima društva, aktivnom članstvu mi posebno djeci.

Predsjedavajući Franjo Oreški prvo je pozdravio predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture koji je ujedno i predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije gospodina Dejana Buvaća.

Pozdravi su upućeni i načelnici općine Pribislavec gospođi Višnji Ivačić, kao i velečasnom Tomislavu Kosu. Posebno drago im je bilo pozdraviti udruge koje se bave srodnom djelatnošću-kulturom i to: KUD Petrijanec, KUU društvo žena Gornji Kraljevec, KUD Strahoninec, KUU Lipa Gornji Mihaljevec i UŽ Štefanec, dok su se  opravdali zbog već prije dogovorenih obaveza uz želje za  daljnjom suradnjom  KUU Zasadbreg, KUD Lepoglavski Pušlek, UŽ Stanetinec, Društvo upokojencev Kofetarji iz susjedne nam Slovenije, kao i Zborsko pevsko društvo iz SELA-malog Prekmurskog mjesta također iz Slovenije.

Pozdravio je i predstavnike općinskih udruga od kojih su se odazvali samo predstavnici DVD Pribislavec i UHVDR iz Pribislavca i izrazio žaljenje za slabu suradnju između lokalnih udruga.

Nakon pročitanih izvješća iz kojih je bilo vidljivo da su svojim nastupima sudjelovali su na ukupno na 28 manifestacija sa folklornom, dramskom i dječjom sekcijom, a od toga 7 puta na međunarodnim susretima, dva puta na državnim susretima, dok su ostali bili županijskog ili općinskog ranga.

Za sve nastupe folklornih sekcija pobrinula se i pripremala ih je voditeljica folklora Alenka Oreški, dok je Franjo Oreški pripremao dramsku sekciju.

Da bi se sve to ostvarilo priskočila je u pomoć općina ispunivši sve svoje financijske  obaveze koje su dogovorene prilikom prijave projekata. Isto tako vrijedno je spomenuti da osim financijske potpore općina pokriva i troškove režija u kojima sa održavaju probe i ostale aktivnosti.

Predsjedavajući je u svom izlaganju iskazao žaljenje što nisu mogla biti realizirana i dva projekta koji su bila zacrtana, ali iz okolnosti se nisu ostvarila.

Iz izvješća o financijskom poslovanju vidljivo je da se radilo štedljivo i jedan dio sredstava je prebačen u 2019 godine nabavila se i nova dugotrajna oprema za rad udruge.

Nakon pročitanih izvješća i želja i planova za ovu godinu podijeljene su nagrade dugogodišnjim članovima društva.

Predsjednik društva je djeci za njihov angažman i nesebičan doprinos na očuvanju kulturne baštine Privislavca i Međimurja podijelio Priznanja slijedećim članovima: Saši Cmrečnjak, Eli i Edi Horvat, Petru, Marti i Veroniki Borković, a Zahvalnice za dugogodišnji rad primili su i Vladimir Trupković i Karlo Korunek.

Nakon toga zamoljen je gospodin Buvać da ispred HSK podijeli njihova priznanja i diplome.

Pa su tako za 10 i višegodišnji rad na očuvanju kulturne baštine primili brončanu diplomu: Ozren Lončarić, Marko Belec, Vladimir Trupković, Karlo Korunek i Aleksandra Belec, dok su srebrne diplome za 20 godina rada dobili oni koji su od samoga početka ustrajno svoje slobodno vrijeme izdvajali za rad u društvu, a to su: Štefanija Mihalic, Zlatko Okreša, Antun Belec, Nada Lehkec i Alenka Oreški.

Nakon toga je predsjedniku društva Saši Oreškom dodijeljrna i srebrna plaketa za 20. Godina rada KUD-u Kaštel Pribislavec.

Nakon tog malo svečanijeg dijela riječ su uzeli predstavnici gostujućih udruga te sve prisutne pozvali na suradnju u periodu u kojem slijedi.

Po završetku skupštine svi su se kratko zadržali uz skromni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije