gorički svati

FOTO Drovski gusari iz Svete Marija najljepša maska na Fašniku u Goričanu

Drovski gusari osvojili su 4 tisuće kuna, maska Ratno zrakoplovstvo osvojila je drugo mjesto i 1500 kuna, dok su 500 kuna dobile Gejše iz Goričana za treće mjesto

Fašničko ludilo ovog je vikenda u Općinu Goričan unijelo mnogo radosti i smijeha a vrijedne nagrade podijeljene su najoriginalnijim maskama.

>> Gorički svati – fašnička povorka s kreativnim maskama prošetala Goričanom

Mnoštvo boja i maškara okupilo se u subotu, 2. ožujka 2019. godine u Domu kulture Goričan gdje je svaka od maskiranih grupa na pozornici izvela svoj pripremljeni program a stručni žiri pomno je pratio sve do jedne kako bi na kraju donio odluku o tri najbolje. Do ranih jutarnjih sati okupljene je zabavljao Tamburaški sastav Frikovi a za jelo i piće pobrinuo se Caffe & bistro Atlanta.

Tradicionalna fašnička povorka na čelu s Gorčkim svatima i dvjestotinjak maskiranih sudionika krenula je u nedjelju 3. ožujka 2019. godine u 14 sati od Caffe Bara Baza prema Domu kulture gdje su se svojim originalnim maskama i veselim duhom predstavili brojnoj publici. Nakon tradicionalne ceremonije vjenčanja Gorčkih svati uslijedilo je proglašenje najboljih maski.

Ove godine prvo mjesto pripalo je “Drovskim gusarima” iz Svete Marije a osvojili su novčanu nagradu od 4000 kuna. Drugo mjesto i 1500 kuna išlo je u ruke “Ratnom zrakoplovstvu” a treće mjesto i 500 kuna osvojile su “Gejše z Gorčana”. Osim ovih nagrada dodijeljene su i utješne nagrade.

Tijekom fašničke nedjelje svi su se posjetitelji mogli počastiti besplatnim svježim krafnama, kuhanim vinom i toplim čajem koje je za njih osigurala Općina Goričan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije