BRINU O MACAMA, ALI...

VAPAJ IZ SKLONIŠTA DOBROTE ‘Dalje više ne možemo. Ako ne riješimo dug, mace ostaju same’

Dugovanje iznosi 80 000 kuna i svaka pomoć bi im dobrodošla

Udruga za zaštitu mačaka ‘Sklonište dobrote’ osnovana je 2013. godine s ciljem humanog smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka, podizanja svijesti građana te poboljšavanje odnosa između čovjeka i mačke kao kućnog ljubimca.

Grupa su mladih i ambicioznih volontera koji svoje slobodno vrijeme provode zbrinjavajući i pomažući napuštenim macama. Sav rad bazira se isključivo na volontiranju te nitko od nas ne prima nikakvu naknadu, a udruga se financira isključivo donacijama građana kojima je stalo do životinja.

Orijentirali su se na zbrinjavanje napuštenih mačaka, njihovo liječenje, socijalizaciju i udomljavanje iz razloga što još uvijek mnogi smatraju kako su mačke vrlo samostalne životinje. Dapače, one jesu samostalnije u odnosnu na pse, no danas jedna kućna mačka gotovo nikada ne razvije iste sposobnosti, reflekse niti razvija nagone, kao nekadašnje domaće mačke ili kao divlje mačke u prirodi.

Na svojem Facebooku objavili su dirljiv status putem kojeg mole za pomoć.

‘Godina je tek započela, mačići nam još niti dojavljeni nisu, no očekujemo svaki čas, a mi eto u dugovima preko glave. Nećemo pisati dugi post, sve znate. Dugovanje iznosi 80 000 kuna, to je bolna istina. Prošlu smo godinu završile u dugovanju od 45 000 kuna, a broj mačaka koji nam je dojavljen samo u veljači, dotukao nas je.

Žao nam je, ali u ovakvoj situaciji, jednostavno, koliko god teško, dalje ne možemo.
Ispod svakog posta molimo za kunu, sami smo sebi već dosadni, vjerujemo i vama, ali neodgovornih ljudi je sve više, a mi smo opet svima izlazili u susret, nikom nismo rekli ne i sad smo tu di jesmo. Mačke naše županije i Varaždinske imaju, tj. imale su samo nas.

Pišemo Gradu, općinama, županiji, pritišćemo, ali za sad većeg pomaka nema. Ako ne riješimo dug, mace ostaju same. Žao nam je, užasno teško, ali to je surova istina.
HITNO moramo podmiriti dug, a bez vas sami ne možemo.

Ako možete pomoći , barem s 10 kuna, uplatite na : 
Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”

IBAN:HR9623400091110790897
model : 00/99, poziv na broj ; datum uplate
papal : udrugasklonistedobrote@gmail.com
SWIFT(bic): PBZGHR2X 
OPIS : dug

Za sad, više ne možemo raditi, jer je dug preveliki. Hoćemo li uspjeti skupiti kune? 
Nadamo se. Vjerujemo. Građane Međimurske i Varaždinske županije pozivamo da ukoliko pronađu bolesnu/ozlijeđenu macu, zovu komunalnog, pritišću ga. Pošaljite koji mail i našem gradonačelniku, županu.

Ovo je veliki problem i nije samo naš, a za sad općine okreću glavu, jer eto nemamo sklonište, pa oni nisu ništa “dužni “. Mi dajemo sve od sebe, pretačemo iz šupljeg u prazno, no nije dovoljno. Hvala svima koji pomažete, ili će te pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije