MURSKO SREDIŠĆE

VIDEO I FOTO Prijevoznici prosvjedovali zbog zabrane teretnog prometa kamiona težih od 7,5 tona

Postoji jedna krasna cesta koja se zove autocesta Goričan - Čakovec - Zagreb, koja van turističke sezone zjapi prazna. Koliko smo upoznati, prijevoznici su dobili određene pogodnosti prometovanja po njoj - uzvratio je gradonačelnik Dražen Srpak

Cestovni prijevoznici prosvjedovali su danas zbog zabrane teretnog prometa kamiona težih od 7,5 tona u Murskom Središću.

>> FOTO Vozači kamiona prosvjeduju protiv pravilnika. Gradonačelnik Srpak: “Postoje alternativni pravci”

Nakon dugogodišnjeg nezadovoljstva građana koji se žale na promet kamionica kroz centar grada prema Sloveniji i Čakovcu, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo je pravilnik o ograničenju koji bi na snagu trebao stupiti idućeg tjedna, što je izazvalo revolt prijevoznika kojima ta zabrana donosi veće troškove jer im se put produljuje za 40-ak kilometara, a morat će i plaćati cestarinu.

To je, tvrde, politička odluka koja ugrožava gospodarstvo i traže da se izgradi zaobilaznica.

– Postoji jedna krasna cesta koja se zove autocesta Goričan – Čakovec – Zagreb, koja van turističke sezone zjapi prazna.

Koliko smo upoznati, prijevoznici su dobili određene pogodnosti prometovanja po njoj – uzvratio je gradonačelnik Dražen Srpak koji podžava odluku ministra Olega Butkovića o ograničenju na toj državnoj cesti.

Građani se godinama žale na teške kamione, pucanje zidova kuća, buku i nesigurnost.

                                 (Video: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije