IZBORNA SKUPŠTINA

FOTO Županijska liga protiv raka Čakovec birala novo čelništvo, dr. Hussein Saghir i dalje predsjednik

Posljednjeg dana veljače je održana izborna godišnja skupština Županijske lige protiv raka Čakovec. Primarijus Hussein Saghir, dr. med. i u novom mandatu će biti čelnik prepoznatljive Lige u Hrvatskoj

Okupljeni na skupštini istu su započeli nečim posebnim. Minutom šutnje kojom su se prisjetili onih koji su se od njih rastali na ovozemaljskome svijetu, a bili su njihovi suradnici.

Pozdravnim riječima okupljenima su se obratili dr. sc. Sonja Tošić Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije te David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca. Oboje su rekli kako će Liga u institucijama koje predstavljaju i nadalje imati svojeg suradnika. Zahvalili su onima koji pružaju pomoć ljudima s najtežim oboljenjima, a čestitali onima koji su postali pobjednicima u borbi s opakom bolešću.

Dojmio nas je svečani trenutak kada je dosadašnji predsjednik Lige prim. Hussein Saghir, dr. med. uručio prvu Povelju Lige prim. mr. sc. Mariji Hegeduš Jungvirth dr. med. zbog toga što je bila jedna od utemeljiteljica ove humanitarne udruge.

– To je najviše priznanje Lige, a zahvala što je njezin doprinos u radu doveo Ligu do prepoznatljivosti u okvirima Lijepe Naše – istaknuo je predsjednik, dok je dobitnica Povelje rekla kako je njezina vizija u ono vrijeme bila u promociji zdravlja te izrazila želju da se vizija i nadalje proteže u radu Lige. Doktorica Hegeduš Jungvirth je do sada bila dopredsjednica Lige.

Govoreći o radu predsjedništva za 2018. godinu, predsjednik Lige je istaknuo kako se predsjedništvo Lige sastajalo svakog prvog utorka u mjesecu i da su tijekom godine održali 10 sjednica.

– Obilježili smo brojne aktivnosti o kojima ćete detaljno čuti u izvješćima klubova. Veliko hvala svim sponzorima i ljudima dobre volje koji prate naše aktivnosti. ZZJZ, Županijskoj bolnici Čakovec i drugim zdravstvenim ustanovama, Srednjoj školi Čakovec, Rotaract, medijima, Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i drugim udrugama što su stali uz nas u cilju realizaciji naših planskih zadaća – istaknuo je doktor Saghir.

Potom smo čuli izvješća pojednih klubova djelatnih u sklopu Lige: Kluba žena Nova Nada, Kluba laringektormiranih, Invalidskog društva ILCO Čakovec, Kluba oboljelih od raka prostate, Kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora  Vita. Svi njihovi čelnici su izrazili zadovoljstvo postignutim, istaknuvši zajedništvo koje ih vodi primarnom cilju – ozdravljenju od najopakije bolesti gdje postaju pobjednicima, a što je njihov primarni cilj. Nisu zaboravili spomenuti sve one koji im u tome pružaju neizmjernu podršku.

>> Izborna skupština Županijske lige protiv raka Čakovec

Prezentirano je financijsko izvješće za 2018. od strane rizničarke Božene Kapitarić, dipl. med. techn. Rekla je kako je Liga poslovala financijski pozitivno, a što je potvrđeno od strane NO. U ime Stegovne komisije je govorila Dragica Kolenić, bacc. ms. istaknuvši kako oni su svome radu nisu morali primjenjivati nikakve stegovne mjere.

U izbornom dijelu skupštine jednoglasnom odlukom nazočnih za novog-starog predsjednika je izabran prim. Hussein Saghir, dr. med. U riječima zahvale za ukazano povjerenje on je istaknuo: – Radit ću kao i do sada, a svaku zamjerku ću prihvatiti i nastojat ću je ispraviti.

Tajnica će i nadalje biti Irena Šestak, dipl. psih., a za ostale članove Predsjedništva su izabrani: Miroslav Horvat, dr. med., Božena Kapitarić, dipl.med. techn., Renata Kutnjak Kiš, dr. med., Snježana Permozer Hajdarović, dr. med., Damira Reich, dr. med., Ivanka Vidić Paulišić, dr. med., Renata Pongrac, dipl. med.techn.

Ostali članovi su voditelji pojedinih klubova: Jasenka Štefić, Biserka Tompoš, Božena Dubroja, Ivan Lepoglavec i Damir Remar. Neki od njih su novi, a kako je rečeno, na prvom radnom sastanku bit će podijeljene i ostale obveze članstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije