ZA ODRASLE SLIJEPE OSOBE

BROJNE AKTIVNOSTI Udruga slijepih Međimurske županije organizirala brojne radionice i edukacije

Od ove godine provode se i mjesečni susreti sa svećenikom, Leonardom Šardijem, povjerenikom za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Udruga slijepih Međimurske županije tijekom siječnja i veljače organizirala je brojne radionice i edukacije za odrasle slijepe osobe. 

Od ove godine provode se i mjesečni susreti sa svećenikom, Leonardom Šardijem, povjerenikom za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

U petak, 25. siječnja, tema susreta bila je ‘logoterapija’, a 22. veljače ‘sloboda, odgovornost i savjest’.

Preko programa ‘Rekrea(k)tiva’, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pružaju se socijalne usluge te organiziraju aktivnosti za  slijepu djecu i odrasle slijepe osobe. 

U ponedjeljak, 28. siječnja, provedena je kreativna radionica na kojoj su članovi učili izrađivati mirisne soli za kupanje. Radionicu je vodila volonterka Dina Horvat iz Dininog kutka.

Svaki mjesec volonterka Marijana Vidović održava tečaj vrtlarstva. Tako je 29. veljače održano edukativno predavanje o hortikulturi i održavanju travnjaka.

U ponedjeljak, 11. veljače, održan je tečaj domaćinstva na kojem su članice učile kuhati autohtona međimurska jela kako bi se zadržalo znanje za buduće generacije, a također ova kuhinja je i izrazito jeftina.

Od četvrtka, 14. veljače, počeo se održavati tečaj plesa na kojem članovi uče standardne plesove.

U petak, 15. veljače, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije održao je savjetovanje o pravilnoj prehrani i mjerenje vrijednosti.

U utorak, 19. veljače, održao se književni klub, a članovima administrativni djelatnik redovito snima zvučne knjige.

U srijede, 27. veljače, psihologinja iz Centra za socijalnu skrb, podružnica Obiteljski centar, održala je grupnu radionicu o psihološkim aspektima rehabilitacije s temom ‘Kako emocije utječu na osobnu funkcionalnost’.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije