INTENZIVIRANI RADOVI

BUKOVEC Radove na cesti na trenutak zaustavio podrum iz 1926. godine

Radnici su naišli na podrum koji nigdje nije bio označen niti vidljiv, a datira iz 1926. godine

Intenzivirani su radovi na modernizaciji jedne ulice, ujedno i lokalne ceste u naselju Bukovec, u Općini Selnica, a bržem odvijanju poslova doprinose ugodni vremenski uvjeti.

Manji problem proizveo je neočekivani podrum koji se građevinarcima i strojevima našao na putu, no u dogovoru s njegovim vlasnikom dogovorena je sanacija, a radovi su nastavljeni.

– Da, bagerom i kopačem naišli smo na podrum koji nigdje nije bio označen niti vidljiv. Podrum je u vlasništvu čovjeka iz Čakovca i datira iz 1926. godine pa je vlasnik zatražio da se on u našem trošku sanira, što će biti i učinjeno, kaže Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica.

Radove izvodi čakovečka tvrtka TEGRA s kooperantima, a trenutne poslove obavlja selnička tvrtka Strojokop koja treba najkasnije do 15. ožujka obaviti povjerene joj radove. Naime, odmah nakon polovice ožujka treba započeti asfaltiranje, a svi radovi trebaju biti okončani do Dana Općine Selnica 25. travnja.

Procijenjena ukupna vrijednost radova iznosi oko 2 milijuna kuna od čega 85 posto financira EU fond za poljoprivredno ruralni razvoj, a preostalih 15 posto su domaći izvori. Prometnica je širine 3,5 metara i dužine 1.850 metara i spaja dva dijela naselja Bukovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije