općina i župa selnica

POVIJESNI DAN ZA ZEBANEC Počela modernizacija ceste i gradnja kapelice

Započeli su radovi koji će svojim završetkom doprinijeti kvalitetnijem općem i duhovnim stanjem žitelja Zebanca i svih onih koji su na razne načine uz ovo naselje navezani

Utorak, 26. velajče za naselje Zebanec, jedan je od značajnijih dana u novijoj povijesti, a zasigurno će biti za nadolazeće naraštaje. Naime, toga su dana započete dvije investicije, odnosno izgradnja dvaju objekata od silnog značaja za ovo naselje u sve razvijenijoj i napredujućoj Općini Selnica.

Prvo su djelatnici Strojokopa iz Selnice započeli radove na adaptaciji i modernizaciji jedne ceste i ulice u naselju Zebanec, kojom će se zamjeniti postojeća odvodnja oborinskih voda i postaviti novi sloj asfalta s prethodno uređenom novom i kvalitetnom podlogom. Projekt zajednički finaciraju Hrvatske vode i Općina Selnica s vlastitih 200 tisuća kuna, a riječ je o cesti ili ulici koja u naravi spaja dio naselja Donji Zebanec i Zebanec Selo, a u puku ili među ljudstvom objedinjeno kao Zebanec.

Samo nekoliko minuta kasnije započela je povijesna izgradnja mjesne kapelice u Zebancu koja će biti posvećena Svetom Florijanu – zaštitniku vatrogasaca, a nalazi se pokraj igrališta NK Zebanec 1986. kojeg je iz mrtvih dignuo Miljenko Vrančić, zvijezda RTL-ovog showa Ljubav je na selu. Radove izvodi domaća tvrtka Ivan gradnja, a u najvećem iznosu u izgradnji kapele sudjeluju ili financiraju, mještani i donatori uz potporu Općine i Župe Selnica.
Jedan od donatora Ivan Premuš kaže: ‘Kao dječak razmišljao sam i želio da mi u Zebancu imamo svoje proštenje, kao Štrukovec i Zaveščak, a sada mnog godina kasnije snovi mi se ostvaruju. Kad je rečeno da se ide u izgradnju kapelice, odmah sam se uključio i dao određeni doprinos, a to ću činiti i dalje, jer smatram kako je ovo najuzvišenije što mogu i možemo učiniti za naše ljude i naše selo.
Vjerujem kako će naš župnik velečasni Tomislav Leskovar imati snage i volje i Svetom misom uljepšati našu radost’.

Jedan i drugi projekt ostvaruju se zalaganjem i odobravanjem Ervina Vičevića načelnika Općine Selnica, općine koja bi se uskoro nagodbom mogla i riješiti bremena nasljeđenih dugovanja i još brže i kvalitetnije se razvijati u smjeru kakav je potreban ovom dijelu našeg zavičaja i domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije