SAZNAJTE DETALJE

PRIJAVITE SE! Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda traži volontere i poziva vas 28. veljače na radionicu

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike provodi projekt 'Izrada prijedloga planova upravljanja strogo zaštićenim vrstama (s akcijskim planovima)'.

I ove godine žabe i ostali vodozemci trebaju vašu pomoć pa vas Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda poziva da se prijavite na volontiranje.

Pomoći možete postavljanjem ograde na ‘crnim točkama’, odnosno prometnicama gdje vodozemci najviše stradavaju. 

Mjesto događaja: Selnica, ispred Općine u subotu, 2. ožujka, u 8.30 sati.

Prijaviti se možete mailom na medjimurska.priroda@gmail.com ili na telefon 040/866 297.

Organizatori naglašavaju kako vam je potrebna samo prikladna odjeća i obuća i puno dobre volje.

Strogo zaštićene vrste

U okviru provedbe Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.’

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike provodi projekt ‘Izrada prijedloga planova upravljanja strogo zaštićenim vrstama (s akcijskim planovima)’, u svrhu postizanja ili održavanja povoljnog stanja očuvanosti strogo zaštićenih vrsta u Republici Hrvatskoj. Projekt obuhvaća i izradu prijedloga planova upravljanja ugroženim leptirima – livadnim plavcima.

Budući da su poljoprivrednici ključni dionici u održavanju staništa leptira livadnih plavaca, pozivaju se svi vlasnici travnjaka u naseljima Štrukovec, Gornji Zebanec, Zebanec Selo, Donji Zebanec, Plešivica, Merhatovec, Frkanovec, Zasadbreg, Brezje, Lopatinec, Mali Mihaljevec, Pleškovec, Knezovec, Šenkovec, Vratišinec, Hodošan i Goričan na radionicu za izradu prijedloga plana upravljanja za leptire livadne plavce koja će se održati u četvrtak, 28. veljače, u Domu mladeži Lopatinec (I.G. Kovačića 111a, Lopatinec), s početkom u 11 sati. 

Na radionici će sudionici saznati više o dostupnim poticajima za održavanje travnjaka i o potrebama ovih ugroženih leptira, a kroz raspravu će sudjelovati u definiranju prijedloga za poboljšanje postojećih mjera i izradu novih mjera za njihovo očuvanje.

Radionicu organizira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, u suradnji s Podružnicom Međimurske županije Ministarstva poljoprivrede, Javnom ustanovom ‘Međimurska priroda’ i Hrvatskim prirodoslovnim muzejom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije