GODIŠNJA skupština

OLDTIMER KLUB MEĐIMURJE Ponosni na rezultate, djelovali humanitarno, a broje čak 250 članova

Ovog trenutka Oldtimer klub Međimurje ima respektabilan broj članova, točno njih 250 iz domovine i inozemstva. Prošle godine rad je bio temeljen na promociji kulturne baštine u Europi, pomagalo se potrebitima, a Dragutin Barlek bio je najaktivniji član. Ove godine ide se u Ulcinj u Crnu Goru predstavljati Hrvatsku i njezinu baštinu.

Svoju redovitu izvještajnu godišnju skupštinu u subotu je u središćanskom KTC-ovom restoranu održao Oldtimer klub Međimurje, a skupštini je nazočio veliki broj ljudstva od članova kluba do gostiju i uzvanika, sve skupa preko 230 ljudi.

Izvješće o aktivnostima kluba u 2018., kao i program aktivnosti za ovu godinu podnio je Franjo Belović, predsjednik kluba. Belović je naglasio kako su vodstvo kluba i članovi tijekom minule godine imali iznimno mnogo nastupa, sudjelovanja i organiziranja događanja, koja promoviraju i predstavljaju bogatstvo starijih vozila koja su sada već i kulturna vrijednost, zapravo baština. Posebno je to značajno što je 2018. godina bila europska godina kulturne baštine, naglasio je Belović te ponosno rekao kako Oldtimer klub Međimurje broji 250 članova iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

Najaktivniji član kluba već nekoliko godina je Dragutin Barlek iz Brezja, a tako je bilo i lani, kada je sudjelovao na 40 susreta. Klub je prošle godine djelovao humanitarno te novčano i materijalno pomogao potrebitima.

– Dječjem selu Ladimerovci dali smo 2000 kuna, obitelji Rudolfa i Nevenke Tarandek iz Vratišinca poklonili smo odjevne stvari u vrijednosti od 10.000 kuna, a Domu ‘Antun Bogdan’ u Čakovcu pomogli smo s 2000 kuna te korisnicima slatke proizvode – rečeno je na skupštini.

Program aktivnosti za 2019. godinu je raznovrstan i bogat, a posebno je naglašen odlazak u crnogorski Ulcinj, gdje će klub predstavljati Hrvatsku. Skupštinu su pozdravili i na postignućima međimurskih ‘oldtajmerista’ čestitali mnogi uzvanici i gosti iz županije, domovine i inozemstva, koji su zadržani na domjenku i druženju na kojemu su uspostavljene nove veze i poznastva, a sve s ciljem još kvalitetnijeg očuvanja, ali je promocije povijesne i kulturne baštine Republike Hrvatske i Međimurske županije.

Pred nadolazeće Valentinovo, članicama kluba i gošćama je Valent Kocijan poklonio cvijeće i poljupce te je tako događaj dobio i sada već tradicijsku vrijednost – zaljubljenost je potaknuta.   

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije