TRADICIONALAN 19. PODTURENSKI FAŠNIK

VIDEO I FOTO Načelnik Perica uručio ključeve maškarama, zabava može početi!

Veselo je danas u Podturnu. A kako i ne bi kad se tamo okupilo 350 maškara i 15 fašničkih skupina

Sunčano i vedro subotnje poslijepodne, 9. veljače poslužilo je slavlju žitelja Općine Podturen koji su i ove godine prvi u Međimurju obukli raznolike maske i šarene kostime.

>> Krenula sezona maškara u Međimurju – Podturenski fašnik prvi na redu

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Općine Podturen održan je 19. tradicionalni fašnik koji je okupio 346 maškara i 15 fašničkih skupina. 

Sve su se maske već tradicionalno okupile kod prodavaonice Kitro i točno u 15 sati započele povorku prema Domu Kulture, gdje je načelnik Perica Hajdarović predao ključ Općine u ruke maškara i time odobrio zabavu do jutra.Uz udruge iz Općine Podturen slavili su i maškori iz Domašinca, Čaplje, Lafre iz Turčišća te gosti iz Cestice i Sračinca. Truda su si dale i vrtićke te osnovnoškolske skupine kreirajući maštovite kostime pa su tako na jedan dan postali pahuljice, snjegovići, pingvini, sunčeka i brojni likovi iz crtića. 

Fašnički program pripremila je svaka skupina iz povorke, dok su posjetitelje zabavljali voditelji Ivan Zrna i Ivan Varga. Nakon podjele zahvalnica najzaslužnijima za povorku na red je došla zabava pod maskama u Domu Kulture uz Fortuna band.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije