KRIŠTANOVEC

SIMPATIČNA VATROGASNA PRIČA Mario pošao stopama svoje djece

43-godišnji Mario Kodba ima razlog za zadovoljstvo. Nedavno je položio ispit za zvanje vatrogasca, a prije njega vatrogasci su postali njegova djeca, Sebastian i Paula

Kada su prije dvije godine njegova djeca Sebastian i Paula izrazila želju da postanu članovi pomlatka DVD–a Krištanovec, tata Mario bio im je bezrezervna potpora.

Ponudio se DVD-u kako bi vozio svoju i drugu djecu na vatrogasna natjecanja, a stavio se je u službu i drugih usluga. To je s oduševljenjem prihvatio agilni i iskusni predsjednik Srećko Mrazović jer mu je iskustvo govorilo kako bi Mario mogao poći putem svoje djece, postati još korisniji član društva ove male čakovečke prigradske sredine. Tako je i bilo.

Iz godine u godinu, iz akcije u akciju, iz vježbe u vježbu Mario je bio sve bliži društvu postavši tako i njihovim članom. To ga nije zadovoljilo. Želio je stati u red s drugim članovima, a prva stepenica u tome mu je bila početna vatrogasna edukacija pa je tako pred nešto manje od mjesec dana položio tečaj za zvanje vatrogasca, edukaciju koju je provela VZG Čakovca.

– Nitko sretniji od mene. Već prvi koraci u učenju ‘za vatrogasca’ su mi pokazali, ako želiš biti ažuran i ozbiljan, svu složenost i zahtjevnost rada u ovoj humanoj udruzi – kaže Mario ponosno i dodaje kako je s užitkom polazio nastavu koja mu je dala poticaj za daljnje, više stručno usavršavanje. Rekao je kako će u tome ići stepenicu po stepenicu ne bi li dostigao sve što o vatrogastvu dragovoljac može i mora.

– Sad je i naš tata vatrogasac! – ponosno kažu Sebastian i Paula. Oni su članovi jednog malog društva koje je na razini VZ Međimurske županije već odavno veliko, a od prošle godine postalo je još poznatije jer su njihovi mladi vatrogasci bili dionicima državnog natjecanja za mladež čijim će stopama zacijelo i djeca Maria Kodbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije