MNK KLUB 75 KOTORIBA

FOTO Dinamova legenda Drago Vabec pohvalio Kotoribu i malonogometni spektakl

- Nisam vjerovao da ovi mladi kotoripski dečki mogu organizirati i priuštiti nam rijetko viđeni spektakl. Oduševljen sam Kotoribom, njenim ljudima, sportašima- rekao je Drago Vabec

Drago Vabec, legenda zagrebačkog Dinama u kojem je proveo punih 11 godina, došao je u subotu 2. veljače u Kotoribu znatno ranije od početka malonogometnog spektakla između MNK Klub 75 i MNK Futsal Dinamo Zagreb. Autor priloga susreo ga je, kao starog poznanika i vršnjaka, na ulazu u kotoripsku sportsku dvoranu.

Obično kada dolaze poznati ljudi za njima se ljudi okreću, prilaze im. Ovoga puta to nije bilo tako. Činili su tek oni namjernici kojima nije bilo teško prepoznati legendarnog Ofa, kako su generacije zaljubljenika u nogomet znale Dragu Vabeca, ponos međimurskog nogometa.

Onima koji nisu skrenuli pogled prema nepoznatom došljaku ne zamjeramo, premladi su da bi ga prepoznali premda su čuli za njega, no ni u snu se nisu nadali kako bi se Legenda našla u Kotoribi.

– Vjerni sam član MNK Futsal Dinama koji su me zajedno s Kotoripčanima pozvali da budem danas ovdje. Rado sam prihvatio poziv – rekao nam je Of. 

Kao igrač zagrebačkog Dinama bio reprezentativac bivše države, igrao je u francuskom nogometnom prvoligašu Stade Brestotois u kojem je bio 4 godine. A kako je tamo doživljen? Citirat ćemo navode francuskih medija koji su ga opisivali: ‘Lijevo krilo kako bi vodio dribling i kratke kukice štetočina, sam je mogao pobijediti. Uz strašan udarac, bio je vrlo dobar strijelac, pravi umjetnik koji i danas ostaje nogometaš u Brestu. Također se smatra jednim od najboljih igrača u povijesti Dinama’.

O danas 69-godišnjem Vabecu je prije tri godine objavljen dokumentarni film i knjiga autora Johanna Le Rouxa pod nazivom ‘L’idole de I’Armoricaine, koja je bila predstavljena i u Čakovcu, a jedan njen primjerak je junak knjige poklonio MNK.

U ime kluba knjigu je primio njegov predsjednik Mario Paveli. Govoreći o sadržaju knjige Of nam je rekao: Ti su dani u Brestu bili sjajni, za mene su govorili da sam ravan Platiniju u Nantesu ili Džajiću u Bastiji, da vodim svoju momčad, da sam igračko čudo. Sretan sam što me Francuzi nisu zaboravili. Kao što sam nesretan što u Hrvatskoj sve nekako lako pada u zaborav, no zato ja neću zaboraviti 2. veljaču 2019. godine i ono što su mi priredili Kotoripčani i Zagrepčani – kazao nam je tom prigodom.

Vjerujemo i mi kako to neće zaboraviti niti Kotoripčani, odnosno mnogi koji su se ovdje skrasili, ljubitelji sporta iz donjeg Međimurja i susjednog prekodravlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije