POSTAVILE VELIKE CILJEVE

SKUPŠTINA KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ ove godine slavi 30 godina postojanja

- Ove godine obilježavamo 30. godinu postojanja, a to je obljetnica koja se mora dostojno proslaviti, naglasila je predsjednica Štefanija Jambrošić

U petak, 25. siječnja u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je redovna skupština KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ na kojoj su podneseni financijski izvještaji te izvješće o radu za proteklu godinu i financijski plan za tekuću 2019. godinu.

Skupštini su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, zamjenica načelnika Milena Granatir te predstavnici prijateljskih kulturno-umjetničkih društava i udruga te najvjerniji pratitelji i suradnici. 

Skupštinu je otvorila predsjednica Štefanija Jambrošić te srdačno pozdravila sve nazočne.

– Posebno nam je drago i daje nam motivaciju i volju za daljnjim radom kad vas vidimo u ovolikom broju i kad je nazočno čak trinaest predstavnika prijateljskih udruga i društava – rekla je predsjednica koja je podnijela izvještaj o radu udruge kroz proteklu godinu.

U prošloj godini Udruga je aktivno djelovala kroz svoje sekcije koje su ostvarile brojne nastupe u županiji, ali i izvan nje te su organizirane brojne manifestacije u mjestu. U 2018. Ženska vokalna skupina udruge imala je čak 18 nastupa.

Dramska skupina s predstavom ‘Snehina laž’ nastupila je sedam puta, a s predstavom ‘Krivi broj’ nastupila je četiri puta. Sekcija za narodne običaje nastupala je na smotri narodnih običaja u Žiškovcu.

Udruga djeluje i u mjestu kroz radne akcije, odnosno uređenje mjesta, čišćenje prostorija Društvenog doma nakon renovacije i adaptacije (20 puta u godini) te druge akcije. 

Izvan pojedinih sekcija članice kroz Udrugu imaju još brojne aktivnosti kroz godinu, te tako sudjeluju na manifestacijama kao što su Festival međimurskih slastica “Bakini kolači”, sajmu Mesap jesen i drugi. Manifestacije u mjestu 2018. bile su Dan mjesta u Gornjem Kraljevcu, Križni put na kajkavskom narječju, Marijanski koncert, Mamičina škrija, Sv. Nikola u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca – područni odjel Gornji Kraljevec te koncert ‘Božić u srcu’.

Predstavljen je plan aktivnosti te financijski plan za 2019. godinu. Kao što se kaže ‘velika ambicija je strast velikog karaktera’, tako i članice udruge s velikom strašću svake godine pred sebe postavljaju velike ciljeve.

– U godini u tijeku obilježavamo 30. godinu postojanja Udruge, a to je obljetnica koja se mora dostojno proslaviti, naglasila je predsjednica Štefanija Jambrošić. Sve aktivnosti planirane za 2019. godinu su u svrhu prenošenja kulturnih vrijednosti i običaja na mlađe naraštaje, odnosno promicanje i unapređenje kulture, tradicije, kulturno-umjetničke baštine našega kraja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije