S DRUGE STRANE MURE

FOTO Josip Grivec i Mario Moharić na predstavljanju zbirke pjesama Jolanke Tišler

- Bilo je prekrasno slušati lijepu riječ, našu pjesmu, naš dragi kaj. Međimurska županija pomaže očuvati baštinu naših Hrvata u Mađarskoj - rekao je dožupan Grivec

U subotu, 5. siječnja je u Serdahelu (Mađarska) u prepunoj dvorani kurije Fedak predstavljena zbirka pjesama ‘Odlazim u morske tišine’, hrvatske književnice Jolanke Tišler, rodom iz Serdahela.

Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika nadahnutim je riječima predstavio ovu vrijednu zbirku posebno istaknuvši važnost pisane riječi za očuvanje baštine Hrvata s lijeve strane Mure, dok je doc. dr. sc. Smiljana Zrilić iz Zadra istaknula vrijednost zbirke koja se čita na dah.

Bilo je sve prepuno emocija, posebno kad je rečeno da je naša pjesnikinja kao dijete s obitelji bila protjerana, kao i mnogi drugi iz svog doma na drugi kraj Mađarske, jer tadašnja vlast željela je zatrti hrvatsko biće, bila su to teška i olovna vremena. 

U ime Međimurske županije promociju su podržali Josip Grivec, zamjenik župana te Mario Moharić, načelnik Općine Goričan i predsjednik EGTS-a.

– Bilo je prekrasno slušati lijepu riječ, našu pjesmu, naš dragi kaj, Međimurska županija putem Mješovitog odbora u okviru mogućnosti pomaže očuvati jezik, kulturu, jednom riječju baštinu naših Hrvata u Mađarskoj – rekao je dožupan Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije